Silifke’de bu yıl 20-26 Mayıs tarihleri arasında 42.si "Göksu Yılı" olarak kutlanacak olan Uluslararası Silifke Kültür Haftası için hazırlıklar tamamlandı.
Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ve Kültür Müdürü Üstün Zayim Silifke’de ki basın mensuplarıyla birlikte bir araya gelerek Silifke Kültür Haftası hakkında bilgi verdiler.
Her yıl 20-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri içerisinde batırık, yoğurt yarışmaları, sportif etkinlikler, panel, konserler, yerli ve yabancı halkoyunları gösterileri gibi birbirinden güzel etkinliklerin yapılacağı bildirildi.
Uluslararası Silifke Kültür haftası açılışı, 20 Mayıs’ta saat 17.00’de Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayacak. Renkli ve coşkulu görüntülere sahne olan kortejle devam edecek olan kültür haftası ilk gün akşam programı ünlü ses sanatçısı Bengü konseri ile devam edecek.
Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, yaptığı açıklamada, 42 yıldır aralıksız olarak kutlanan Uluslararası Silifke Kültür Haftasını bu yılda coşkuyla kutlayacaklarını kaydetti.
Her yıl Silifke’ye özgü bir değeri ön plana çıkardıkları kültür haftasını bu yıl Göksu Yılı olarak kutlayacaklarını ifade eden Turgut, etkinliklerin her yıl olduğu gibi bu yılda ücretsiz olduğunu belirtti.
Turgut 20-26 Mayıs tarihleri arasında ki etkinliklerde sunucu Vatan Şaşmaz, 20 Mayıs Bengü, 21 Mayıs Edip Akbayram, 22 Mayıs Bedia Akartürk, 23 Mayıs Pinhani, 24 Mayıs Gökhan Türkmen, 25 Mayıs İrem Derici ve 26 Mayıs’ta Kubat gibi ünlü sanatçıları konuk edeceklerini söyledi.
Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda Silifke’de kültür coşkusunun yaşanacağını ifade eden Mustafa Turgut, “Yıllardan bu yana kutladığımız her kültür haftamızda Silifke’mize özgü bir değeri ön plana çıkararak uluslar arası alanda tanıtımını yaptığımız çalışmalarda bu yılda yine Silifke’mizde “Göksu Yılı” olarak kutlamayı hedefliyoruz. Kültür haftamız yine halka açık ve ücretsiz olacaktır” dedi.
Göksu Yılının programının belli olduğunu belirten Başkan Mustafa Turgut, “Okullar arası ses yarışması, THM, TSM ses yarışmaları, atıcılık yarışması, batırık yarışması, yoğurt yarışması, bisiklet kriteryumu, kort tenis turnuvası, fotoğraf yarışması, satranç turnuvası, ortaokul futbol turnuvası, Mersin Mezitli Belediyesi Mersina Halk Dansları Topluluğu, İzmir Bergama Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Romanya, Kazakistan ve Bulgaristan Halk Dansları Topluluğu, Bergkamen, Hassloch ve Yevpatoria Kardeş Belediyeden gelecek konuklar Kültür Haftamız programında yer alacaklar” dedi.