Silifke Belediyesi Anıt Meydanı ve Göksu Nehri Düzenleme projelerinin bir parçasını oluşturan uygulamada, mevcut haliyle bakımsız ve kullanışsız durumdaki park alanını genişletilecek.
Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut parkın yaklaşık 1500 metrekarelik bir bölümü sahanın kot farkından yararlanılarak teraslanacağını ve tamamının çimlerle kaplanacağını, halkın hem keyifle oturabileceği, hem etkinlikleri rahatça izleyebilecekleri hem de görsel zenginliği olan geniş bir yeşil sahaya dönüşeceğini belirtti.
Alanın farklı noktalarında, farklı gruplar için oturma alanları ve çocuk oyun alanları olacağını söyleyen Turgut, “Gençlerimizin diledikleri zaman müzik yeteneklerini sergileyebilecekleri küçük bir taşınabilir sahne bulunacak. Seyyar bir sinema perdesi kurularak, yaz günlerinde sinema gösterimleri olacak. Teraslar oluşturularak kademelendirilen arazi, festival türü etkinliklerde de halkımızın etkinliği daha rahat izleyebilmesine imkan verecek ve trafiği de engellemeyecek. Tüm zemin kaplaması, alt yapısı ve aydınlatma elemanları yenilenecek olan alanda, yeni, modern bir tuvalet ve kafe de halkımıza hizmet verecek. Bu çalışmalarımız sırasında, alanda bulunan bazı ağaçlar da yenileriyle yer değiştirecek. Özellikle geçtiğimiz yıl rüzgarda dalları aniden kırılarak tehlike yaratmış olan okaliptüs ağaçlarının yerine, kentsel alanlara daha uygun, daha nitelikli ağaçlar dikilecek. Bilindiği gibi, okaliptüs ağaçları zemin suyunu aşırı miktarda tükettiğinden dalları çok kırılgan olmakta ve çevresinde ki diğer bitkilerin gelişmesine engel olmaktadır. Çalışmalarımızın temel amacı mevcut yeşil alanımızı hem daha nitelikli hale getirmek hem de genişletmektir” dedi.