Silifke Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim gören kursiyerler, bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaları açılan sergiyle ziyaretçilerin beğenisine sundu.
Mesleki ve kültürel kurslarda kursiyerlerin yaptığı birbirinden değerli eserler için düzenlenen sergi açılışında önce Silifke Belediyesi Halk Oyunları grubu bir gösteri sundu. Gösterinin ardından serginin açılış kurdelesini Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve eşi Hayriye Cinbir, Silifke Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Ateş birlikte kestiler. Kurdele kesiminin ardından serginin açılışına katılan konuklar, kursiyerlerin yaptığı eserleri tek tek ziyaret edip çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
Kaymakam Cinbir, yaptığı açıklamada, sergilenen eserlerin hepsinin birbirinden değerli olduğunu kaydetti. Kursiyerleri ve onları yetiştiren öğretmenlerini kutladığını ifade eden Cinbir, kursiyerlerin çok başarılı çalışmalar elde ettiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Her yerin bir Halk Eğitim Merkezi olabileceğini belirten Kaymakam Cinbir, “Bu yıl hedefimiz 10 bin kursiyere ulaşmaktı, şuanda 9 bin kursiyere ulaştık. Köyde bir kahvehane, eski bir okul binası, bir ev bile halk eğitim merkezi olabilir. Yeter ki birlikte bir şeyler yapmak isteyelim. Benim çocukluğumda benim annemde dikiş diker, kilim dokurdu. Gündüz elinde beşiği tarlada çalışırken, geçe biz uyurken dikişini diker, kilim dokurdu. Bu gün burada da annelerimiz var, kadınlarımız kızlarım var. Onlar her şeyin en iyisine laik” dedi.
25 yıllık bir kaymakam olduğunu Silifke’de de 8 Aydır görev yaptığını hatırlatan Cinbir, “Biz bir kaymakam olmaktan çok Silifke’ye ve Silifkelilere kardeş, arkadaş, ağabey ve komşu olmaya geldik. Geldiğimiz günden bu güne de Silifke bize kucak açtı. Tüm Silifkelilere sizlerin huzurunda teşekkür ederim” dedi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ateş de yıl içerisinde 148 adet mesleki kurs, 102 adet kültürel kurs, 4 adet 1. kademe Okuma-yazma kursu, 5 adet 1.kademe seviye tespit sınavı, 3 adet 2. kademe seviyle tespit sınavı, 2 adet 2. kademe okuma yazma kursu açtıklarını, bu kurslara 4 bin 201’i kadın, 5 bin 599’u erkek olmak üzere 8 bin 800 kursiyerin katıldığını söyledi.
Ateş, açılan serginin ise halka açık olduğunu ve isteyen herkesin gezebileceğini söyledi.