Silifke Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Özel Eğitim Halk Oyunları Grubu, belediyenin 1 yıllık hizmetlerinin anlatıldığı etkinlik kapsamında gösteri sundu. Engelli bireylerin halk oyunları performansı, geceye katılan davetlilerden büyük beğeni topladı.
Silifke’de, sosyal ve kültürel faaliyetlerinin yanı sıra her alandaki hizmetleriyle engelli vatandaşların yaşam kalitesini arttırmayı hedefleyen Silifke Belediyesi Kültür Müdürlüğü, yeni bir projeye daha imza attı.
Kültür Müdürlüğü bünyesinde açılan ve 11 engelli bireyden oluşan Özel Eğitim Halk Oyunları Grubu, eğitmen Kadir Kaya öncülüğünde, yeniden hayata kazandırılmaya çalışılıyor. Kasım ayında eğitimlere başlayan Halk Oyunları Grubu, ilk gösterilerini belediyenin 1 yıllık hizmet çalışmalarının anlatıldığı gecede gösterime sundu. Etkinliğe katılan davetliler tarafından ayakta alkışlanan halk oyunları grubu, başarılı performansıyla büyük ilgi gördü.
“Engellilik, yalnızca engelli bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur” diyen Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Her insan bir engelli adayıdır. Göreve geldiğimiz günden bu yana engelli vatandaşlarımızın sorunlarına samimiyetle eğildik, bu sorunlara çözüm üretmek, engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılmalarını, huzur ve refahlarının artması için özveriyle çalıştık. Bu kapsamda Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan Engelli Halk Oyunları Grubumuz, başarılı bir gösteri sundular. Eğitmen Kadir Kaya tarafından çalıştırılan 11 çocuğumuz, halk oyunları alanında güzel bir başarı yakaladılar. Önümüzdeki günlerde engelli kardeşlerimize ve vatandaşlarımıza yönelik daha geniş kapsamlı projelerle onların yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.
Özel Eğitim Halk Oyunları Grubunun gösterisini izleyen davetliler ise, "İlçemizde sosyal ve kültürel etkinliklere önem veren bir belediyemizin, böylesi anlamlı ve güzel bir hizmete imza atması hepimizi mutlu etti. Engelli çocuklarımız, hem mutlu oluyorlar hem de hayata yeniden tutunuyorlar. Onların istekle halk oyunlarını öğrenmesi ve bu kadar kalabalık bir topluluğun karşısında oyunlarını sergilemesi, onlara ayrı bir güç ve cesaret getirdi. Bizlerde öğrenci velileri olarak belediyemize bu güzel hizmetinden dolayı teşekkür ediyor, başkanımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz” diye konuştu.