Bu yıl 42. si kutlanacak olan Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri içerisinde yer alacak olan Liselerarası Türk Pop Müziği Amatör Ses Yarışmasının ön elemeleri gerçekleştirildi.
Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ses yarışmasının ön elemelerine 21 aday katılırken, 8 aday finale kalmayı başardı. Ses yarışmasının jüri üyeliğini ise Hasan Başar, Vahdi Savar, Erkan Uyar, Demet Harputluoğlu, Reyhan Tursun ve Vedat Karaçoban gerçekleştiriyor.
Her yıl ilçeye özgü ayrı bir değeri ön plana çıkararak, uluslar arası tanıtımın yapıldığına değinen Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, bu yılı da ilçenin ortasından geçen ve Silifke’nin sembolü haline gelen Göksu Nehri’nden esinlenerek, ‘Göksu Yılı’ olarak kutlanacağını belirtti.
42. Uluslar arası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri içerisinde sanat, spor, konser, panel ve kültürel değerleri de ön plana çıkaracaklarını ifade eden Başkan Turgut, her yıl düzenlenen amatör ses yarışmasının bu yıl da daha geniş kapsamlı bir katılımla gerçekleştirildiğini vurguladı. Turgut, “1974 yılında ilçemiz Silifke’de ilk olarak kutlanan Müzik ve Folklor Festivali içinde yapılan ses yarışmalarını geleneksel olarak devam ettiriyoruz. Her yıl ilçemizde 20-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Uluslar arası Silifke Kültür Haftası bünyesinde genç yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlayan bir organize gerçekleştirmekteyiz. Bu yılda bu ses yarışması kategorisinde Liseler Arası Türk Pop Müziği Amatör Ses Yarışması yapmayı planladık. 21 adayımız yarışmalara katılarak ön elemelerden geçti. Fakat 21 adayımız içerisinde 8 kişi finale kalmayı başardı. Türk Pop Müziği, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği dallarında ödüllü olarak yapılan ses yarışmaları kültür haftamıza zenginlik katmaktadır. Yarışmada dereceye girenlere ise belediye olarak ödüllerini vereceğiz” dedi.