Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, inşaat sektörünün önünde engel oluşturan imar sorunlarını bir bir çözdüklerini söyledi.
Turgut, yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden beri, gerek merkez ilçe, gerekse kapanan belde belediyelerinin mevcut imar sorunlarını çözmek için adımlar attıklarını, bunlardan bir kısmının sonuç vermeye başladığını belirtti. Turgut, "Atakent Mahallemizde İmar plan notlarından kaynaklı sorun çözülerek, beldede yeniden İmar durumu ve ruhsatlar verilmeye başlandı. Yine Atakent Mahallemizde, kıyı ile ilgili açılan dava iptal edilmiş olup, Pazartesi günü yapılacak olan meclis toplantısında alınacak kararla, Atakent sahili, ilk 100 metre de yeniden imara açılacaktır. Silifke merkezde yaşadığımız İmar paftalarından kaynaklı sorunlar ise, Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğümüz ortak çalışmalarla bir çözüm noktasına ulaşmak üzeredir” dedi.
Silifke’nin imar sorununu çözüme kavuşturmak için çalıştıklarını belirten Turgut, şunları kaydetti:
“Göreve geldiğimiz günlerde Silifke Belediyesi teknik personelinin, bu çapta bir ilçe belediyesinin ihtiyaçlarına cevap vermekten uzak olduğunu dile getirmiştik. Şu anda mevcut teknik personele ek olarak, 22 kişilik yeni teknik ekibimizle İlçemize en iyi şekilde hizmet verme çabası içerisindeyiz. Daha önce belediye hizmet binamızın 4. katında küçük ve dar odalarda hizmet veren İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz artık geniş ve nezih bir ortamda faaliyetlerini yürütüyor. İlçemizde yapılacak olan proje ve inşaat kontrolleri, yapı denetim firmalarının denetim işleri, oturma ruhsatları ile imar iskan konularında büyük bir titizlikle hizmet veren birimimiz, halkımızı mağdur etmemek için elinden gelen gayreti göstermektedir.
Öncelikli hedefimiz vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek olup, bir plan bütünlüğü içinde olaya bakmak gerekir. Çünkü yarınları düşünüyoruz ve geleceği planlıyoruz. Bugünün ihtiyaçlarını karşılarken koruma-kullanma dengesini dikkate alan, çevre başta olmak üzere geleceği planlayan bir düzenleme yapmak gerekiyor”