Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, Tarsus’ta 18 meslek odasının dağınık bir şekilde faaliyet gösterdiğini ve bu dağınıklığı ortadan kaldırıp meslek odalarını tek çatı altında toplamak için modern bir hizmet binası yapacaklarını söyledi.
Dinçer, Tarsus’ta kurulu 18 meslek odası başkanı ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek ilçe esnafının sorun ve beklentilerine çözüm aradı. Tarsus Şelale Çay Bahçesi’nde gerçekleştirilen toplantıda oda başkanlarının sorunlarını birebir dinleme fırsatı bulan Dinçer, “Birliğimizin genel kurulu sonrası yaşanan gündem yoğunluğu nedeniyle uzun süredir bir araya gelme ve sorunlarımızı değerlendirme fırsatı bulamamıştık. Bugün sizlerle bir araya gelerek esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarını birebir görüşerek çare üretme amacındayız” dedi.
Vergi kaydı devam eden emekli esnaf ve sanatkarlardan kesilen yüzde 15 destek priminin verdikleri uzun mücadelelerden sonra yüzde 10’lara çekildiğini hatırlatan Dinçer, "Çalışan emekli esnafımızı cezalandırma anlamına gelen bu uygulamanın kaldırılmasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. Başkan Dinçer, ayrıca yine hükümet ve ilgili bakanlık nezdinde yaptıkları görüşmeler sonucu 1 Mayıs’tan itibaren SGK’ya 12 aydan fazla borcu olan esnafın borçlarının dondurulacağını ve sağlık hizmeti alma yolunun açılacağını söyledi.
Tarsus’ta 18 meslek odasının dağınık bir şekilde faaliyet gösterdiğini ve bu dağınıklığı ortadan kaldırıp meslek odalarını tek çatı altında birleştirme amacında olduklarını vurgulayan Dinçer, “Tarsus Belediyesi’nce Şehit İshak Mahallesi’nde birliğimize tahsis edilen arsa üzerine en kısa sürede Esnaf Sarayının temelini atma düşüncesindeyiz. Bu yöndeki çalışmalarımız tüm hızıyla sürmektedir. Tarsus’taki tüm odalarımızı modern bir hizmet binasında bir araya getirmenin azim ve kararlılığındayız” diye konuştu.
Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine de değinen Dinçer, birliğin dirliğin olmadığı yerde parçalanmanın ve yok olmanın kaçınılmaz olacağına dikkat çekti. Tarsus’ta kurulu 18 meslek odası başkanın birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesinin örnek bir davranış olduğunu kaydeden Dinçer, “Sizler birlik ve beraberlik içerisinde oldukça, üyelerinizin sorunlarının çözümü de hız kazanır. Birlik ve dirliğin olduğu yerde güç ve başarı olur. Allah birliğimize, dirliğimize ve beraberliğimize zarar vermesin" ifadelerini kullandı.