Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 2014-2019 hizmet dönemi projeleri arasında yer alan ‘Her Köye (mahallelere) bir Meydan’ projesi kapsamında Hamzabeyli Mahallesi’nde gerçekleştirdikleri duvar örme çalışmalarını yerinde inceledi.
Mahalle Muhtarı Sencer Erdoğan’ın da eşlik ettiği mahalle gezisi sırasında vatandaşlara çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Başkan Tuna, "6360 sayılı yasa ile ilçemize yeni bağlanan 32 köy ve beş beldemizden biri olan Hamzabeyli Mahallemizde meydan ve duvar örme çalışmaları yapıyoruz. Her köye bir meydan sloganıyla yola çıktık. İmar planları olmadığından dolayı eskiden köy olan bu mahallelerimizde hizmet yapmak biraz zorlaşıyor. Ancak muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın gösterdiği karşılıklı fedakarlıklarla bu mahallerimizi daha güzel bir yaşam yerine dönüştürüyoruz. Şuanda da Hamzabeyli Mahallemizde taş duvar örme çalışması yapıyoruz. İnşallah geniş yollarla birlikte güzel bir meydan oluşturacağız. Doğal ortamda ve yeşilin içerisinde yaşamak herkesin özlem duyduğu bir yaşam şekli haline geldi. ‘Her Köye Bir Meydan’ projesini ileri ki süreçte diğer mahallerimizde de uygulamayı hedefliyoruz. Çalışmalarımıza katkı sunan mahalle muhtarlarımıza ve mahalle sakinlerimize yeniden teşekkür ediyorum” dedi.
Mahalle sakinleri de yapılan çalışmalarla mahallelerinin farklı ve yeni bir görünüme kavuştuğunu belirterek, hizmetlerinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür ettiler.