Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, 1 Haziran Pazartesi günü sona erecek olan 2015 yılı emlak ve iş yeri çevre temizlik vergilerinin birinci taksit ödemelerinde, vatandaşların sorun yaşamaması için belediye veznelerini 30 Mayıs Cumartesi ve 31 Mayıs Pazar günleri de açık tutacak.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaptığı yazılı açıklamada, normal süresi 31 Mayıs tarihinde bitmesi gereken birinci taksit ödemelerinin, bu tarihin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle 1 Haziran Pazartesi günü mesai bitimine kadar tahsil edilebileceğini belirterek, vatandaşları izdiham nedeniyle son güne kalmamaları konusunda uyardı. Başkan Tuna, Toroslar ilçe sınırları içerisinde gayrimenkulü bulunan vatandaşların emlak ve çevre temizlik vergilerini, bu hafta sonu da açık olacak belediye hizmet binasındaki veznelerin yanı sıra Yalınayak ve Halkkent Mahallesi’ndeki Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde bulunan tahsilat şubelerinde de mesai saatleri içerisinde yatırabileceklerini kaydetti.
Geçmiş döneme ait borçların da ödenmesinin ihmal edilmemesi gerektiğini hatırlatan Tuna, zamanında ödenmeyen vergilerin cezalı duruma düşeceğine dikkat çekerek, “İlçe sınırlarımız içerisinde bulunan mükelleflerimiz emlak ve çevre temizlik vergilerini 1 Haziran Pazartesi günü mesai bitimine kadar Torolar Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü veznelerine yatırmaları gerekmektedir. Vergi mükelleflerinin cezalı duruma düşmemeleri için ödemelerini son ödeme tarihinden önce yapmalarını rica ediyoruz. Ayrıca, torba yasada yayımlanan 6552 sayılı kanun kapsamında Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi borçları ile bunlara bağlı vergi cezalarının yapılandırılmasının 3.taksit ödemelerinde de son gün 1 Haziran Pazartesi’dir. Mükelleflerimiz belediye vergi bilgileri ile emlak rayiç bedellerini Toroslar Belediyesi’nin toroslar-bld.gov.tr adresi ile turkiye.gov.tr adresinden E-Devlet şifresiyle öğrenebilirler. Bunun yanı sıra isteyenler, belediye veznelerimizden ve web sitemizden ödemelerini kredi kartı ile de yapabilirler” dedi.