Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları’nı (TORTEK) tamamlayarak mezun olan kursiyerler, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya bir teşekkür plaketi takdim etti.
Başkan Tuna, TORTEK bünyesinde Çukurova Mahallesi’nde açılan dikiş-nakış kursunun yılsonu sergisini gezdi. Kursiyerlerin bir yıl boyunca hazırladıkları el emeği, göz nuru ürünleri inceleyen Tuna’ya, Çukurova Mahallesi Muhtarı Muzaffer Filiz de eşlik etti. Kursiyerler, kendilerine sunduğu destek ve katkılarından dolayı Başkan Tuna’ya bir teşekkür plaketi takdim etti. Tuna’ya plaketini, Toroslar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde dikiş-nakış usta öğreticisi olan Nesrin Dinçer verdi.
Burada bir açıklama yapan Başkan Tuna, TORTEK ile bugüne kadar 56 eğitim merkezinde 26 branşta 15 bin kişiye mesleki eğitim verdiklerine dikkat çekti. TORTEK’in dostlukların yolunun açıldığı bir başlangıç olduğunu vurgulayan Tuna, açılan kurs merkezlerinin sayısını daha da arttırmayı hedeflediklerini belirterek, “Eğitim sezonu başında bu kurslara gelen kursiyerlerimizin yıl sonuna kadar el emeği ve göz nuru ile hazırladıkları ürünlerini inceledik. El becerilerini eğitim ile bütünleştiren kursiyerlerimiz, ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomilerine katkıda da bulunmaktadırlar. Aynı zamanda TORTEK merkezleri, birbirlerini hiç tanımayan insanları kaynaştırıp, dostlukların kurulmasına vesile olan bir yapı haline geldi. Bu anlamda TORTEK, bizim için çok anlamlı ve önemli bir projedir” diyerek, kurs hocalarına teşekkür etti. Tuna, kursları başarıyla tamamlayan kursiyerleri de kutladı.
Kursların kişisel becerilerini geliştirdiklerini dile getiren kursiyerler de “Başkanımız Sayın Hamit Tuna, kadınların sosyal hayata katılımlarına ve sanata önem veren bir belediye başkanıdır. Mesleki eğitim aldığımız bu kurslar, kişisel becerilerimizi geliştirmekle kalmayıp, yeni arkadaşlıklar ve dostluklar kurmamıza da vesile olmaktadır. Başkanımız Hamit Tuna’ya bizlere sunduğu bu güzel imkandan dolayı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerini kullandılar.