Tataristan’ın Tuben Kama İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Dolotkazina Elvira Rafgatovna, şehirlerinin 2-3 tane fabrikaya sahip olduğunu ve bu sayıyı artırmak istediklerini belirterek, Mersinli sanayiciyi bölgeye yatırım yapmaya çağırdı.
Tataristan’ın Tuben Kama İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Dolotkazina Elvira Rafgatovna, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu bir heyetle Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. Tuben Kama heyetini, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ile Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Maya ağırladı.
Kauçuk, plastik ve petrol hammadde üretimiyle öne çıkan Tataristan’ın Tuben Kama şehri, ürüne son şeklinin verilip hammaddenin katma değerini artırıp yarı mamul ya da mamul olarak ihraç edilebilmesi adına Mersinli sanayiciyi bölgeye yatırıma bekliyor. Tuben Kama İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Rafgatovna, ziyarette Tuben Kama’nın ekonomik yapısı hakkında Aşut ve Maya’ya bilgi verdi. Şehirlerinin 50 yaşında olduğunu, 50 yıl içinde 235 bin kişilik nüfusa ulaştıklarını dile getiren Rafgatovna, “Şehrimizde kimya ve lastik üzerine 2-3 tane fabrika bulunmakta ve nüfusun yaklaşık yüzde 30’u bu fabrikalarda çalışmaktadır. Bu fabrikalarda üretilen 200’e yakın ürünü ihraç ediyoruz” dedi.
Rafgatovna, ağırlıklı olarak kauçuk hammadde üretimi yaptıklarını, polietilen, plastik ürettiklerini ve şehirdeki fabrika sayısını artırmak istediklerini söyledi. Son ürün üretimini artırmak istediklerini vurgulayan Rafgatovna, bunun için Mersinli firmaları Tuben Kama’da görmek istediklerini kaydetti. Mersin’i gezdiklerini ve tarihi güzelliklerini çok beğendiklerini de dile getiren Rafgatovna, Tataristan’dan Mersin’e kültür turizmi için turist göndereceklerini de sözlerine ekledi.
MTSO Başkanı Aşut da iki ülkenin birlikte yapacağı çok iş olduğunun altını çizdi. “Ben Tatar malını Mısır’dan almak istemiyorum” diyen Aşut, “Daha uygun şartlarda mutlaka bir araya geleceğimize inanıyorum. Planlayarak ikili iş görüşmeleri yaparak ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz, her iki bölgenin güçlü hinterlandını bir araya getirmeliyiz” diye konuştu.
Ziyaret, heyetin Mersin ekonomisi hakkında bilgi almasının ardından karşılıklı hediye sunumuyla sona erdi.