Mersin Valiliği tarafından düzenlenecek 39. Turizm Haftası etkinliklerinin açılış konserini Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) verecek.
MDOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 39. Turizm Haftası kutlama etkinliklerinin 15 Nisan 2015 Çarşamba günü gerçekleştirilecek açılış etkinliğinde, MDOB piyanolu şan konseri verecek. Konserde, MDOB piyano sanatçısı Irina Luchin yönetiminde, solist sanatçılar Işıl Azaz, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı ve Hakan Bölükbaşı, türküler, napolitenler, Türk ve Avrupalı bestecilerinin eserlerinden oluşan bir repertuvar seslendirecek.
MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, yaptığı açıklamada, “Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında açılış konseri olarak piyanolu şan konseri vereceğiz. Konsere, kentimizin ulusal ve yerel tarihi değerlerinin bilinmesi ve bir turizm değeri yaratılmasında müziğin eşsiz doğasının en etkili araç olduğunun bilinciyle hazırlandık. Turizm açısından, antik tarihiyle paha biçilmez bir kent olan Mersin’in tanıtımında, kurum olarak üzerimize düşen her görevi yapmaya devam edeceğiz. Ücretsiz olarak seslendireceğimiz Turizm Haftası Açılış Konseri’ne tüm sanatseverleri davet ediyoruz” dedi.