Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tiyatrocu İsmet Hürmüzlü’nün anısına düzenlediği ve Irak, İran, Suriye Türkmenleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tiyatrocularını buluşturan ‘Türk Dünyası Tiyatro Günleri’ sona erdi.
Türk Dünyası Tiyatro Günleri, 8-12 Nisan 2015 tarihleri arasında Türk dünyasının ünlü tiyatrocularını Mersinli sanatseverlerle bir araya getirdi. Türk dünyasını Mersin’de buluşturan etkinlik kapsamında, Irak Ulusal Türkmen Tiyatrosu’nun ‘Sandalye’, KKTC Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Adını Siz Koyun’, İran Türkmen Tiyatrosu’nun ‘Boş Ol, Boş Ol, Boş Ol’ , Suriye Türkmen Tiyatrosu’nun ‘Güneyden Gelen Çığlık’ ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği ‘Göç’ adlı oyunlar, Kongre ve Sergi Sarayı’nda Mersinli sanatseverlere sunuldu.
Türk Dünyası Tiyatro Günleri’ne ilişkin yazılı bir açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, etkinlik kapsamında Türk dünyasını Mersin’de bir araya getirmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti. Kocamaz, “Mersin, farklı kültürleri kucaklayan, barışı, kardeşliği simgeleyen bir kenttir. Bizler yerel yöneticiler olarak düzenlediğimiz bu tür kültürel etkinliklerle Mersin’i bütünleştiriyoruz. Türk Dünyası Tiyatro Günleri etkinliğimiz ile farklı ülkelerde yaşayan Türkmen kardeşlerimizi Mersin’de buluşturup, adeta kenetlenmelerine vesile olmanın gururunu yaşıyoruz. Her ülkenin kendi toplumsal sorunlarını, değerlerini yansıttığı tiyatro gösterisinde çok önemli mesajlar verildiğini düşünüyorum. Bu güç birliği olduğu sürece, farklı ülkelerde yaşayan Türkmen kardeşlerimizin sesi her zaman bizim sesimiz olacaktır” dedi.