Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu 2015 faaliyet programında yer alan, ‘Türkiye Bowling 2. Lig ve 3. Lig Federasyon Kupası’ sahiplerini buldu.
20-22 Mart tarihleri arasında Mersin’in ev sahipliğinde Bowling Adası’nda düzenlenen ‘Türkiye Bowling 2. Lig ve 3. Lig Federasyon Kupası müsabakaları’ final müsabakalarının ardından sonuçlandı. Türkiye Bowling 2. Lig ve 3. Lig Federasyon Kupasına 8 hafta boyunca Türkiye genelinde 12 ilde düzenlenen kış liginde başarılı olan 48 erkek, 24 kadın olmak üzere 72 sporcu katıldı. Üç gün süren zorlu mücadelelerin ardından turnuvaya Mersin İdmanyurdu Bowling takımı sporcuları damgasını vurdu. Kıyasıya geçen müsabakaların ardından 2. Lig Federasyon Kupası kadınlarda birinciliğe Çiğdem Öznur, ikinciliğe Filiz Er, üçüncülüğü Ayça Aydar ve Cansu Vaz elde etti. Erkekler de ise birinciliği Ali Tıkır, ikinciliği Aydoğan Doğa, üçüncülüğü ile Oktay Akbulut ve Adem Zengin kazandı. 3. Lig Federasyon Kupası kadınlar da ise birincilik Berna Borcali’nın olurken, ikincilik Gültekin Aydın, üçüncülük Şenay Mete ile Esra Ayış elde etti. Erkekler ise birinciliği Şükrü Seçer, ikinciliği Yakup Arslan, üçüncülüğü Cevdet Ezgin ile İbrahim Sarıca kazandı.
Türkiye Bowling 2. Lig ve 3. Lig Federasyon Kupası müsabakaları sonunda dereceye giren sporcularla birlikte Türkiye Kış Liginde de ilk üç sırada yer alan sporculara ödüllerini Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Bowling sorumlu As Başkanı Serdar Arslan, Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Bowling Milli Takımlar Antrenörü Recep Çınar, Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Fikret Gök ve Mersin Bowling Adası işletme sahibi Halil Keçebir tarafından takdim edildi. Turnuvada ayrıca Mersin İdmanyurdu Bowling takımı ile Mersin Profesyonel Bowlingçiler Cemiyeti tarafından yılın en iyi antrenörü ve profesyonel bowlingçiler cemiyeti ödülü Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Bowling Milli Takımlar Antrenörü Recep Çınar’a verildi.