Mersin Üniversitesi (MEÜ) Eğitim Fakültesi Uygulama Kreş ve Anaokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı düzenledikleri gösterilerle kutladı.
Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde yapılan kutlamada çocukları öğretmenleri ve aileleri de yalnız bırakmadı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programında Eğitim Fakültesi Uygulama Kreş ve Anaokulu Müdürü Emre Tuncay günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Tuncay amaçlarının çocukları Atatürk, vatan, millet, bayrak, aile ve insan sevgisini benimseyen, milli ve manevi değerlerine bağlı, kendine güvenen, çevresiyle iyi iletişim kuran, ilkeli ve çağdaş düşünceli bireyler olarak yetişmelerine temel hazırlamak olduğunu söyledi.
Açılış konuşmasının ardından sahneye gelen minikler, renkli kostümleri ve sergiledikleri birbirinden eğlenceli gösterilerle salondakilerden tam not aldı. Öğrencilerin, Bizim Bayramımız, 23 Nisan, Çocukların Bayramı ve Egemenlik Bayramı adlı şiirleri seslendirdikleri kutlamada, 6 yaş öğrencilerinden oluşan koro da 23 Nisan şarkılarını seslendirdi. 4 yaş grubu öğrenciler tarafından, Tırtıllar, Serçeler ve Kelebekler ile Bebek Fil ve Arı adlı oyunlar sergilendiği etkinlikte, 5 ve 6 yaş grubu öğrencileri de birer halk oyunu gösterisi sundu.
Kutlamada 6 yaş grubu öğrencilerinden Deniz Yakın’ın keman, Defne Yetiği’nin ise org çalarak salondakilerin büyük beğenisini kazandı.
Etkinlik, 6 yaş grubu öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesiyle sona erdi. Minikler eğitim yaşamlarının ilk mezuniyet belgesini, Anaokul Müdürü Tuncay’ın elinden aldı.