Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışının, cumhuriyet tarihimizin miladı olduğunu belirterek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.
Vali Çakacak, önümüzdeki salı günü kutlanacak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Çakacak mesajında, Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının, Türk milletinin umutlarının tüm vatan topraklarına yayılarak canlanmasını ve bu sayede kendi kaderini kendisinin tayin edeceği var oluş savaşını topyekun bir mücadele ile başlatmasını sağlayan kutlu bir yürüyüşe dönüştüğünü vurguladı. Çakacak, “Cumhuriyet tarihimizin miladı olan bu adımla birlikte, milletimizin birliğinin, beraberliğinin ve tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin sergilendiği kurtuluş mücadelesi başlatılmış, vatanın bağımsızlığının sağlanması uğrunda büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakarlıklar gösterilmiştir. Atatürk öncülüğündeki bu kutlu yürüyüş, onurunu, namusunu ve sahip olduğu mukaddesatı çiğnetmemek adına var gücüyle bir duruş sergileyen milletimizin bağımsızlık inancından, vatan sevgisinden ve hür yaşama kararlılığından alınan güç sayesinde büyük bir zaferle taçlandırılmıştır” dedi.
Ecdadımızın küllerinden yeniden doğarak emanet ettiği bu vatanı, gençlerin gelecekte daha da güçlendirip muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkararak ecdadına yakışır bir tutum sergileyeceğine inancının tam olduğunu belirten Çakacak, “Atalarımıza duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık ile bugüne kadar yaptığımız çalışmalar sonucu ekonomik, siyasi ve askeri güç olarak dünyanın sayılı devletleri arasına yükselttiğimiz ülkemizi gençlerimiz, onlara emanet edeceğimiz noktadan daha ileriye taşıyarak, barış, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü temelinde yükseltmeye devam edeceklerdir. Zira geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi, içlerinde taşıdıkları sevgi ve heyecanla kuruluşunun 100’üncü yılında dünyanın ekonomik olarak en büyük 10 ülkesi arasına girme yolunda istikrarlı bir şekilde yürüyen Türkiye Cumhuriyeti’ni bu hedefe ulaştırmada en değerli varlıklarımız olarak görmekteyiz” ifadelerini kullandı.
Bu bağlamda gençleri, dünyadaki gelişmeleri doğru yorumlayabilen, daha çok okuyan, araştıran, sahip olduğu potansiyelini milli ve manevi değerlerine sahip çıkıp birlik ve beraberliğini koruyarak sürekli geliştiren bireyler olarak yetiştirdiklerinin altını çizen Çakacak, şunları kaydetti: “Bu duygularla bizlere bu cennet vatanı büyük fedakarlıklar sonucu emanet eden büyük Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor, siz sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”