Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Hollanda ve Türkiye arasında ki ekonomik iş birliği hacminin 7 milyar dolar civarında olduğunu belirterek, "Hollanda ve Türkiye arasındaki ekonomik iş birliği hacmini 15 milyar dolara çıkartmak istiyoruz" dedi.
Vali Çakacak, bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Mersin’e gelen Hollanda Büyükelçisi Ron Keller tarafından verilen resepsiyona katıldı. HiltonSA Otel’de gerçekleştirilen resepsiyona Vali Özdemir Çakacak ile eşi Kevser Çakacak’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile Mersinli ve Hollandalı iş adamları katıldı.
Resepsiyonda konuşan Büyükelçi Keller, Mersin’e geniş bir ticaret heyeti ile birlikte geldiklerini ifade ederek, "Mersin’de muhteşem ve ilham verici bir gün geçirdik. Hollandalı firmalar, Mersin’de işbirliği yapabilecek firmalarla buluştular ve şimdiden birlikte çalışmaya başladılar. Ülkelerimiz ve toplumlarımız arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi adına verilen azim ve istekten çok müteşekkirim. Hollanda’da birçok firma Türkiye’de aktif olarak faaliyette bulunuyor, fakat bu firmalar Türkiye’nin tamamında özellikle de Çukurova bölgesinde yapabilecekleri yatırımların çok farkında değiller. Bugünkü ziyaret ile bu yatırım olanakları görme fırsatı bulduk. Başta Vali Çakacak olmak üzere tüm Mersinliler tarafından çok iyi bir şekilde karşılandık. Bu benim ilk ziyaretimdi ve tekrar bu güzel kente mutlaka geleceğim" ifadelerini kullandı.
Vali Çakacak ise Büyükelçi Keller’i Mersin’de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti belirterek, Türkiye ile Hollanda arasında 400 yıllık köklü bir geçmişe dayanan dostluk ilişkisinin bulunduğunu, kurulan dostlukların sosyal, kültürel ve stratejik ortaklıkları da beraberinde getirdiğini ifade etti. Çakacak, "Büyükelçi ve beraberindeki heyete Mersin’deki yatırım olanaklarını anlatma fırsatı bulduk. Çünkü iş adamlarımızın birlikte yapabileceği çok işler olduğuna inanıyoruz. İki ülke arasındaki ekonomik iş birliği hacmi 7 milyar dolar civarında. İki ülkenin ticari potansiyelini düşünüldüğünde bu rakamın az olduğunu düşünüyoruz. İki ülke arasındaki ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkartılması yönünde her iki ülkenin devlet büyüklerinin görüş birliği var. Bizler iş dünyasını karşılıklı bir araya getirerek neler yapabilecekleri konusunda görüşmelerini sağlıyoruz. Bu sayede iki ülke arasındaki söz konusu ticari hareketliliğin daha da artacağı inancındayız. Onun için bu tür ziyaretleri çok önemsiyoruz. Büyükelçi Keller’in ilk ziyareti, ama son ziyareti olmayacak. Çünkü biz sahip olduklarımızı yavaş yavaş gösteriyoruz. Bazılarını ise sadece anlatıyoruz ki, merak edip bir daha gelsinler. O yüzden Büyükelçi Keller’i en kısa zamanda tekrar Mersin’de görmek istiyoruz" diye konuştu.
Resepsiyon, Hollandalı müzisyenlerin verdiği mini müzik dinletisi ile sona erdi.