Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin’in Tarsus ilçesini ziyaret ederek Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Ruhi Koçak ve Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ile bir araya geldi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından geçtiğimiz aylarda açılışı yapılan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binasında gerçekleşen ilk ziyarette, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, TSO Başkanı Hasan Ruhi Koçak ve ilçe protokol üyeleri tarafından karşılanan Vali Çakacak, TSO yeni hizmet binasının Tarsus’a yakışan güzellikte bir hizmet kurumu olduğunu dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Tarsus’un adeta bir açık hava müzesi ve zengin bir tarihsel geçmişe sahip kadim bir kent olduğunu söyleyen Çakacak, ’Tarsus Ticaret ve Sanayi Odamızın bu güzel yeni hizmet binası, Tarsus’un büyüklüğüne yakışan bir yapı olarak ilçe halkımıza hizmet verecektir. Amacımız ortak akılla vatandaşlarımıza en iyi, en güzel hizmeti sunmaktır. Yeni hizmet binası ile Ticaret ve Sanayi Odamızın vatandaşlarımıza hayırlı hizmetlerde bulunacağına, ilçemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
Tarsus TSO Başkanı Hasan Ruhi Koçak ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ilçe halkına hizmet noktasında daha verimli, daha modern bir altyapı sistemine kavuşturmayı amaçladıklarını, hizmet binasını bir kamu niteliğindeki meslek odasından ziyade tüm üyelerin kullanımına açık bir iş merkezi durumuna getirmek istediklerini kaydederek, Çakacak’a şükranlarını sundu.
Çakacak, görüşmenin ardından yeni hizmet binasında incelemelerde bulunurken, Başkan Koçak’tan bina hakkında bilgiler aldı.
VALİ ÇAKACAK, TARSUS’TA HASADI YAPILAN İLK BUĞDAYLARI İNCELEDİ
Tarsus ziyaretinin bir diğer durağı olan Tarsus Ticaret Borsası’nda da incelemelerde bulunan Çakacak, Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya’dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Çakacak, tahıl depolama tesislerinde bulunan ve Türkiye’de ilk hasadı yapılan buğday mahsulünü de inceledi. Borsa binası içerisinde yer alan firma temsilcileriyle de bir araya gelen Çakacak, iş adamlarına çalışmalarında başarılar diledi. Tarsus Ticaret Borsası başkanlık makamında Borsa Başkanı Kaya, oda ve birlik başkanlarıyla görüşen Çakacak, Tarsus’un birçok alanda olduğu gibi tarım sektöründe de çok büyük bir potansiyele ve hem üreticiler hem de tüketicilere hizmet veren modern tesislere sahip olduğunu aktararak, ilçe ekonomisine sunulan katkıdan ve vatandaşlara verilen hizmetlerden ötürü Başkan Kaya’nın şahsında tüm üreticileri kutladı.
Ziyaret karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.