Silifke’nin ormanlık bölgesi içerisinde bulunan yabani harnup ve zeytin ağaçları aşılanıyor.
Silifke Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde gezi ve incelemelerde bulunan Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, yabani (Harap Zeytin) Zeytin ve Harnup aşılma çalışmasını yerinde inceledi. Baca’ya gezi ve incelemelerinde ise Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Aslan ve bölge şefleri eşlik etti.
Yabani olarak yetişen zeytin ve harnupları aşılayıp büyüterek ekonomiye kazandıracağız diyen Baca, “Akdeniz mutfağının en önemli besin kaynağından birisi zeytin ve zeytin yağıdır. İncekum ve Boğsak mevkiinde bulunan toplan 200 dönüm arazideki harap zeytinleri ve harnupları aşılayıp bakımını yapıp bölgedeki köylülerin kullanımına açacağız. Böylelikle hem ormanlarımız geliş olacak hem de bölge halkına ekonomik katkı sağlamış olacağız” dedi.
Bakanlık nezdinde 2015-2019 yılları için zeytin eylem planı hazırlandığını ifade eden Baca, “Mersin Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içinde Anamur’dan Tarsus’a kadar toplam 2 bin 500 dönüm arazide imar ve aşılama çalışması yapacağız. Yapılan çalışmalar sonunda 150 bin adet zeytin ve harnup aşılanmış olacak. Yapılan çalışmalar sonrasında ağaçları aşılayıp bırakmayarak, her bölgede yapılan çalışmalar sonunda köylüye dağıtacağız. Yapılan çalışmayla da hem köylülerimize hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında 400 kişinin işe alındığını hatırlatan Baca, “Silifke bölgesinde köylerden aşılama işinden anlayan vatandaşlardan yardım alıyoruz. Hem aşıma işinden anlayan kişiler, hem de Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında alınan işçiler böylelikle buralarda istihdam edilmiş olacak” dedi.