Mersin Akdeniz Ziraat Odası tarafından, Tarım Kanunu ve Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmeliği kapsamında istihdam edilen ziraat mühendisi ile köylerde plan dahilinde eğitimler verilmeye başlandı.
Daha önce talep dahilinde oda bünyesinde bulunan ziraat mühendisi ile köylerde çiftçilerin tarımsal üretim alanlarında teknik hizmetlerde bulunan Mersin Akdeniz Ziraat Odası, bünyesinde istihdam ettiği mühendis sayısını gün geçtikçe artırarak teknik hizmeti bir plan dahilinde çiftçiye sunmaya başladı. Bu çerçevede geçtiğimiz hafta Akdeniz ilçesinde bulunan ve örtü altı tarımın yoğun olarak yapıldığı tarımsal üretim merkezlerinden Kazanlı’da Adanalıoğlu’nda ve Yenitaşkent’de çiftçilere yetiştiricilik, hastalık ve zararlılara mücadele, yabancı ot kontrolü, nemataodlarla mücadele, bitki besleme konularında teknik hizmet verildi. Bu hafta ise aynı şekilde Huzurkent, Bağlarbaşı ve Nacarlı’da teknik hizmet verilmeye devam edecek. Bunun yanında çiftçilerden gelen şeftali ağaçlarında kuruma şikayeti doğrultusunda oda teknik elemanlarından meclis üyesi ve Mersin Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Levent Son, Genel Sekreter Gürhan Dayıcık ve Ziraat mühendisi Nurcan Uyar tarafından Mezitli ilçesine bağlı Kocayer, Zeybekler ve Tepeköy mahallelerine gidilerek sorun yerinde teşhis edildi ve mücadele yöntemleri çiftçilere aktarıldı.
Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bilindiği üzere çiftçilerimizden gelen talep ve köy gezilerimiz kapsamında yapmış olduğumuz tespitler neticesinde Odamız teknik elemanları marifetiyle devamlı olarak çiftçilerimizin üretim sahalarına giderek teknik hizmetlerde bulunduk ve ilimizde bulunan tarımla ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde planlı dahilinde eğitim programları düzenlendik. Şubat ayında yapılan Genel Kurulumuzda çiftçilerimize yönelik vaatlerimiz arasında bulunan teknik hizmetin artırılacağı yönündeki taahhüdümüz doğrultusunda Odamızda istihdam edilen bir ziraat mühendisi ve bir ziraat teknikerine ilaveten bir ziraat mühendisi daha istihdam ettik. Bununla birlikte Yönetim kurulumuzda bir ziraat mühendisi ve oda meclisimizde bir ziraat profesörü görev aldı. Gün geçtikçe teknik kadromuzu güçlendiriyoruz. Önümüzdeki günlerde verdiğimiz taahhüt dahilinde odada çalışan ve yönetici olarak görev yapan 5 teknik eleman ziraat mühendisi sayısını daha da attırmayı ve görev bölgemiz Akdeniz, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde Odamızın vereceği bu teknik hizmet ile çiftçilerimizin bilinçli, insan ve çevre sağlığına duyarlı, kaliteli ve ekonomik üretim yapmalarını hedefliyoruz” dedi.