Marmaris arasındaki 12 kilometrelik yola yangınlara acil olarak müdahale edilebilmesi amacıyla içi su dolu 300 bidon yerleştirildi.
Daha önce Turunç Belediye Başkanı Ali Fuat Fidan tarafından başlatılan çalışma, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan’ın girişimleriyle hayata geçti. Duyarlı bir vatandaş tarafından bağışlanan 100 bidonun da kabul edilmesiyle toplam 300 su bidonu bir hayli dik ve virajlarla çevrili yola ekipler tarafından belirli aralıklarla yerleştirildi. Çalışmalara İçmeler’de yaşayan çevre gönüllüsü Dursun Bayri de destek sağladı.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Dursun Kaplan, geçen yıl yarısına yakını çalınan su bidonlarının önemine bir kez daha vurgu yaptı. Başkan yardımcısı Kaplan şunları söyledi; “Marmaris’in yüzde 85’i ormanlarla çevrili. Yangın riski çok fazla. Bu nedenle alevlere anında müdahale edebilmek için 2 sezondur bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Görevli arkadaşlarımız ilk etapta araç trafiğinin fazla olduğu Turunç yoluna su bidonlarını yerleştirmeye başladı. Buradan bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Lütfen su bidonlarını başka amaçlarla kullanmayalım. Çünkü geçen yıl bidonların yarısına yakını kayboldu. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.” Çalışmaya her yıl destek veren Dursun Bayri de yangına anında müdahalenin yanı sıra, yol boyunca bulunan bidonların vatandaşlara yüksek yangın riskini hatırlattığını, bu nedenle de önem taşıdığını ifade etti.
Çalışma kapsamında Asparan’dan Bayır köyüne çıkan, jeep safarilerin de güzergahı olan yola su bidonları yerleştirilecek.