Samsun’un Atakum ilçesinde düzenlenen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında Yıldızlar Geleneksel Düzenlemeli Dalda Türkiye birincisi olan Bodrum Ortakent Yahşi Gençlik ve Spor Kulübü ekibi Bodrum Belediye Meydanında davul zurna ve coşkulu bir kalabalıkla karşılandı.
Ortakent Yahşi Gençlik ve Spor Kulübü ekibi, eğitmenleri Akın Rüştü Fetvacı, Çiğdem Özcan, Mehmet Cemre Özcan, Özge Bedel, Öner Karaca, Şeyda Şevk’in eşliğinde Belediye Meydanına gelen gençler, vatandaşlarca coşku ile karşılanırken, ekip, davul zurna eşliğinde Bodrum yöresi havaları ile Belediye Meydanında bir gösteri yaptı.
Ortakent Yahşi Gençlik ve Spor Kulübü ekibi eğitmenlerinden Akın Rüştü Fetvacı, çok heyecanlı olduklarını belirterek şunları söyledi;
“Bunda Bodrum’daki herkesin çok büyük emeği var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Ama en çok teşekkürü de velilerimiz, öğrencilerimiz ve buradaki öğretmen kadrosu hak ediyor. Çok büyük emek verdiler, çaba sarf ettiler. Çocuklar keza öyle yağmur çamur demeden çalıştılar. Veliler, yağmur çamur demeden bizi hiçbir yarışmada yalnız bırakmadılar. Buradan Samsun’a kadar gelip bizleri desteklediler. Her şeyimizin parçasıydılar yani. O yüzden onlara teşekkür ediyorum öncelikle. Bizi ümitleri ve dualarıyla destekleyen herkese decçok teşekkür ediyorum. Başkanımız bizi buradan Samsun’a uçakla gönderdi. Samsun’a uçakla giden tek ekiptik, kendisine de teşekkür ediyoruz. Samsun Atakum’da muhteşem bir şenlik oldu. O şenlikte bizim yarıştığımız bölümde 10 tane şampiyon gurup vardı. 10 gurubun üçer dakikalık gösterileri ve konser vardı. Bodrum ekibi en çok beğenilen ekiplerden bir tanesiydi. O gün sinyallerini vermişti şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduğumuzu. Sonraki akşam bütün ekipler hünerlerini ortaya koyarak yarıştılar. O hünerlerin sonucunda Bodrum ekibi en yüksek puanla en yakın rakibine yaklaşık 3 puan fark atarak birinci oldu, çok mutluyuz Bodrum’a böyle döndüğümüz için. Burada bizi ümitle bekleyen insanların ümitlerini boşa çıkarmadığımız için çok mutluyuz.”
Bodrum Ortakent Yahşi Gençlik ve Spor Kulübü ekibi, Bodrum Belediye Meydanında kendilerini bekleyenlerle yöresel müzikler eşliğinde çeşitli oyunlar oynayıp hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra meydandan ayrıldı.