AK Partili Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’a cevap vererek, “Biz bu davanın neferleriyiz” dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın “yeteri kadar çalışmıyor” diyerek eleştirdiği AK Partili Muş Belediye Başkanı Feyat Asya’yı, HDP Eş Genel Başkanı Selahatttin Demirtaş ise “hizmet etmeye çalışıyor, ama yeteri kadar destek almıyor” diyerek, Asya’yı 7 Haziran seçimleri sonrasında partisine geçmeye davet emişti. Konu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Partili Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, “Ben hem Figen Yüksekdağ’a hem de Selahattin Demirtaş’a teşekkür ediyorum. Sayın Yüksekdağ, başka partide siyaset yapan bir belediye başkanını eleştirmişti. Biz bunu gayet doğal karşıladık. Daha sonra Sayın Demirtaş, Muş mitinginde bizlerden bahsetti. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Ben ve ekibim şimdiye kadar Sayın Demirtaş’la ne yüz yüze ne de telefon ile halen tanışma fırsatı bulmadık. Bir siyasi partinin liderinin ilimize gelmesini her zaman memnuniyetle karşılamışızdır. Gelen tüm siyasetçilerimize hoş geldiniz deriz. Sayın Demirtaş, bizi mitinginde onure etmişse, bu kendisinin büyüklüğüdür. Yine teşekkür ederiz” dedi.
“SAYIN DEMİRTAŞ’IN DAVETİNE DE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
“Başka bir partiye geçişiniz söz konusu mudur?” sorusuna cevap veren AK Partili Muş Belediye Başkanı Asya, “Aslında bu soruya bile tahammülüm yoktur. Yani böyle bir soruyu bile kabul edemeyiz. Biz 1987 yılından beri bu davanın ve bu zihniyetin içerisindeyiz. Biz bu davanın Muş’ta siyasetini yapmanın gururunu taşıyoruz. Biz asla makam ve koltuklar için geçici olarak gelmedik. Bizlere görev verilsin ya da verilmesin, biz yine de AK Partimizin, davamızın peşinde gideceğiz. Sayın Demirtaş’ın davetine de teşekkür ediyorum. Sonuçta kendisi siyasetini yapıyor. Biz belediye olarak siyasetten çok, hizmetin peşindeyiz. Mensubu olduğumuz memleketimize neler yapabiliriz, bunun arayışı içerisindeyiz” diye konuştu.
Başkan Asya, hükümetin her kademesinden de destek aldığını sözlerine ekledi.