Türkiye’nin ilk kamplı uzun bisiklet turu Gökova Bisiklet Turu 9’uncusu tamamlandı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 340 bisikletçi 5 gün boyunca denize sıfır çadır kurarak hem çadır kurdu, hem de Muğla kıyılarının eşsiz güzelliklerini görme fırsatı buldu.
Muğla Bisiklet Derneği’nin organize ettiği ve 15 Mayıs tarihinde Muğla’nın Menteşe ilçesinden hareket eden bisikletçiler, 5 gün boyunca Menteşe, Ula, Akyaka, Marmaris, Datça, Bodrum, Ören ve Akyaka’yı kapsayacak rota boyunca 300 km. pedal çevirdi. Bisikletçiler son gün Bodrum’dan sonra Akbük koyuna oradan da Akyaka mahallesinde turu tamamladılar. Muğla Bisiklet Derneği Yönetim Kurulu üyesi Levent Sevil, önümüzdeki yıl turun 10’uncu yılı olduğunu belirterek, Türkiye’de en uzun soluklu kamplı bisiklet turunun 10’uncu yılında çok daha değişik etkinliklere yer vereceklerini açıkladı. Sevil, “Bu yıl yaklaşık 350 kişilik bir takılım oldu. 9 yıldır ilk defa böylesine yüksek bir katılım oldu ve Türkiye’nin birçok ilinden ve yurt dışından bisikletçiler katıldı. 5 gün boyunca kazasız belasız bir tur gerçekleştirdik. Gökova Bisiklet Turu’nun önümüzdeki yıl 10’uncu yılı. 10’uncu yılımızı biraz daha değişik etkinlikler yaparak kutlamak istiyoruz. 10 yıl ve kamplı tur Türkiye’de çok uzun bir süreç. 10’uncu yılın hazırlıklarına şimdiden başlayacağız. Bu turun turizme de çok katkısı var. Mekanlarımızı ve kamplarımızı denize sıfır alanlarda kurduk. Önümüzdeki yıl yabancı katılımcı sayısında artış bekliyoruz. Çünkü bu tur sadece bisiklet turu olarak görmemek gerekir. Sonuçta Muğla bir turizm kenti ve bu turun turizme de katkısının olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl için birçok yabancı bisikletçi bizimle irtibata geçerek bağlantı kurmak ve tura katılmak istiyor” dedi.
Gökova Bisiklet Turu, 2007 yılında ‘Gökova Pedallarımın Altında’ adı ile 85 bisikletçi ile başlarken, 10 yılda yerli ve yabancı olmak üzere 350 kişiye ulaştı. Bisikletçiler, 5 gün boyunca Muğla’nın doğal güzelliklerini germe fırsatı buluyor.