Türkiye’nin ilk kamplı uzun bisiklet turu olan Gökova Bisiklet Turu 9. kez bisiklet severleri bir araya getirdi. 19 Mayıs Salı günü Akyaka mahallesinde sona erecek tur kapsamında, 5 gün boyunca bisikletçiler, Menteşe, Ula, Akyaka, Marmaris, Datça, Bodrum, Ören ve Akyaka’yı kapsayacak rota boyunca 300 km, pedal çevirecek.
Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Gökova Bisiklet Turu, en yüksek katılımının sağlandığı tur oldu. Muğla Bisiklet Derneği Başkanı Dr. Bilge Kağan Uzun, 2007’de ‘Gökova Pedallarımın Altında’ adı ile 85 bisikletçi ile başladıkları tura bu yıl 330 bisikletçinin katıldığını söyledi. Uzun, “Türkiye’de bir ilki başardık. İlk defa çok günden oluşan ve konaklamalı bisiklet tur düzenledik. Bu sene dokuzuncusunu yapıyoruz. Turumuza devam ediyoruz. Daha önce saat yönünün tersine dönüyorduk. İki yıldır ise saat yönünde ilerliyoruz. Turu Menteşe’den başladık. Ula’da mola verdik. Ula’ya uğramadan geçmek istemiyoruz. Çünkü Ula bisikletin başkenti. Bisiklet ile özdeşleşmiş bir ilçemiz. Buradan Akyaka’ya ineceğiz, Akyaka’da bir yemek yedikten sonra Marmaris’i görmeden bir ara yoldan Datça Yoluna gireceğiz. Oradan Çubucak’a gideceğiz, Çubucak orman kampında kamp yaparak ilk günümüz sona erecek. Ertesi gün Datça istikametine Balıkaşıranı geçeceğiz oradan Datca’ya ineceğiz. Bir sonraki gün Kara İncir’den çıkıp Körmen Limanı’na gideceğiz oradan feribotla Bodrum’a geçeceğiz. Bodrum’da Bodrum’lu bisikletçilerin katılımı ile şehir içinde tur attıktan sonra Mazı rampasını tırmanıp Ören Mahallesine gideceğiz. Alatepe üzerinden Akbük’e ineceğiz. Son olarak Akyaka’ya gelerek turu 19 Mayıs’ta tamamlayacağız” dedi.
Dernek Başkanı Dr. Bilge Kağan Uzun, önümüzdeki yıl Gökova Bisiklet turunun 10’uncusunu gerçekleştireceklerini belirterek, “Seneye turun 10’uncusunu gerçekleştireceğiz. İnşallah bir şenlik havasında olacak. Tanıtıma çok faydası oluyor. Burada bulunan insanlar ülke genelinden gelen insanlar. Seneye yurt dışı lansmanını daha iyi yapıp yabancı bisikletçilerin de katılımını sağlamak istiyoruz” dedi.
Tura ilk defa katılan Bursa’lı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrencisi Şehri Yurdal İse “Enfes bir atmosfer var ve çok güzel ilerliyoruz. Çok güzel bir katılım var. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen katılımcılar var. İnşallah çok iyi şekilde tamamlayacağız. Ben Bursalıyım bu yıl okulda son senem ancak önümüzdeki yıllarda da katılmayı planlıyorum” dedi.
Tura Antalya’dan katılan ve turun en yaşlı katılımcısı olan 67 yaşındaki Metin Bilgin ise, “Ben üçüncü kez katılıyorum. Daha önce de katılmayı çok istemiştim ama fırsat olmamıştı. Gerçekten de çok muhteşem bir organizasyon. Büyük emek isteyen faaliyet. Bu kalabalığa hizmet vermek zor. Bunu Muğla Bisikletçiler Derneği çok güzel yapıyor. Biz müteşekkiriz burada çok güzel arkadaşlıklar kuruluyor. Antalya’da çok güzel ancak Ege çok çok daha güzel. Muğla çok güzel, Türkiye’miz çok güzel. Katılım her yıl artıyor, gerçekten de herkesin görmesini istiyoruz” dedi.