Muğla’nın Bodrum ilçesinde mimarlık yapan Mehmet Nedim İlgün, AK Parti’den Muğla milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı.
Muğla Ak Parti Milletvekili aday adayı olan İlgün oy çalışmalarına başlayarak Muğla’da Ak Partinin yapılacak olan projelerini vatandaşlarla paylaştı. köy köy gezen İlgün Ak Parti için sonuna kadar gideceğini söyledi. Oldukça idealı ve şanslı olduğunu belirten İlgün’ün verdiği demeçte Bodrum ve Milas’ın turizm, tarım, ticaret ve iş gücü kapasiteleri açısından aynı ekonomik destinasyon içinde bulunduklarını ve dolayısıyla siyaseten de birlikte hareket etmeleri gerektiğinin altını çizdi.
İlgün, Bodrum’un her biri 30 yıldır bekleyen gemi yanaşma, dış hatlar terminali, duble yollar, yarım adanın içme suyu gibi hayati sorunların Ak Parti iktidarları döneminde çözüldüğünü ancak kaliteli ve sürdürülebilir turizm için bunların yeterli olmadığını belirtti. Özellikle deniz turizminin kalbi olan mavi yolculuğunun can çekiştiğini, denizlerimizin kirlendiğini belirten İlgün, "Bunlara ilave olarak alternatif turizm kapsamında kültür, tarih ve sağlık turizm seçeneklerinin bodrum bölgesine kazandırılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, yarımadanın en büyük ayıbı arıtmadır, bu çağda hala atıklar kanalizasyonlardan denize pompalanıyorsa, hala torbadaki büyük teklike oluşturan çöp dağının ilçeye yaydığı koku ve tehdit altında turizm yapılamayacağını herkes görmeli ve bilmeli" dedi.