Hava sıcaklığının mevsim normallerine döndüğü Muğla’da, vatandaşlar hafta sonunda sahillere akın etti. Muğla’nın Ula ilçesine bağlı turistik Akyaka sahilinde şezlong koyacak yer kalmazken, vatandaşlar denizin keyfini çıkardı.
Yerli turistlerin daha çok rağbet gösterdiği Akyaka sahiline Muğla’nın yanı sıra, Denizli ve Aydın illerinden de vatandaşlar büyük rağbet gösteriyor. Cuma günü akşam saatlerinde araçları ile yola çıkan yerli turistler, başta Akyaka sahili olmak üzere Çınar koyu ve diğer küçük koylarda yaza merhaba dediler.
Akyaka sahilinde güneş, kum ve denizin yanı sıra, azmak turları da büyük rağbet görüyor. Sedir Ada’sına turların düzenlendiği Akyaka’da vatandaşlar alternatif turizm arasında Orman Kampında da isterlerse Bungolov evlerden kiralayabiliyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne 20 dakikalık uzaklıkta bulunan Akyaka sahili Üniversite öğrencilerinin de gözde tatil mekanı haline geldi. Binlerce öğrenci sabah erken saatlerde dolmuşlar ile gittikleri Akyaka’da hafta sonu tatillerini geçiriyor.