Ege Denizi’nde yapılmakta olan Şehit Topçu Er Murat Kaya Taktik tatbikatına katılan askeri gemilerden 3 hücum bot ile 1 firkateyn Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle Fethiye İskelesine yanaşarak halkın ziyaretine açıldı.
TCG Doğan, TCG Yıldız ve TCG Karayel hücum botlarıyla TCG Gemlik firkateyni Fethiye iskelesinde ziyarete açılınca halk büyük ilgi gösterdi. Fethiye’de ki gazi ve şehit ailelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş firkateyn ve hücum botları gezebilmek için kısa sürelide olsa kuyrukta bekledi. Firkateyn ve hücum botlardaki görevliler, vatandaşları gruplar halinde gemide gezdirerek bilgiler verdi. Fethiye’de 2 gün kalacak TCG Gemlik firkateyni ile TCG Doğan, TCG Yıldız ve TCG Karayel gemisi sabah saat 10.00’dan 12.00’ye ve 14.00’ten 17.00’e kadar ziyarete açık tutuluyor.
Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Şahin, gemi komutanlığının daveti üzerine gemi ve hücum botları gezdiklerini söyledi. Böyle şanlı bir donanmaya sahip oldukları için çok gururlandıklarını kaydeden Şahin, "Bugün gezdiğim gemilerle gurur duydum. Şanlı donanmamız kısa sürede çok büyük mesafeler kazanmış. Şanlı ordumuzun gemilerini yakından tanıyınca göğsümüz kabardı" diye konuştu.