22-28 Mart tarihleri arasında kutlanan Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri haftasında Muğla Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği gece düzenledi. Akyaka Yücelen otelde düzenlenen geceye Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, 112 Şube Müdürü Dr Emine Önsoy, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Mustafa Ali Koçal, Sağlık-Sen Başkanı Yusuf Dural, Türk Sağlık Sen Başkanı İncilay Gezgin ve bölgede görev yapan 112 acil sağlık hizmetleri çalışanları katıldı.
Muğla ATTDER İl Başkanı ATT Neslihan Yılmaz yaptığı konuşmada “7 gün 24 saat her türlü sıkıntıya, strese, coğrafi engellere rağmen fedakârca görev yapan, zaman zaman darp edilen, bazen de zamanla yarışıp hayat kurtarmaya giderken kendi hayatından olan meslektaşlarımızın da sorunlarının tartışıldığı, meslek ortak paydasında buluşup birlik beraberlik ve dayanışma ortamının sağlandığı yeni bir Acil Tıp Teknisyenleri ve teknikerleri Haftasını kutlamaktayız. Acil Tıp Teknisyenleri ve teknikerleri arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, mesleki ve sosyal hakları iyileştirmek, güncel bilgiler ışığında acil sağlık hizmetinin kalitesini artırmak için mezuniyet sonrası eğitim organizasyonları, seminer, panel, sempozyum ve kongreler düzenlemekte. Acil sağlık hizmetleri alanında başarılı, özverili çalışmaları ödüllendirmek, teşvik etmek, acil sağlık sisteminin gelişmesine öncülük etmek amacıyla altın ambulans sağlık ödülleri yarışmasını düzenlemektedir. 12 farklı kategoride düzenlenen yarışmada bu yıl da ilimize İl Sağlık Müdür yardımcısı ve sürücü kategorilerinde iki ödül gelmiştir. Ayrıca iki dalda ödül alan tek il Muğla 112’dir. İl Sağlık Müdür Yardımcımız Dr. Eriş Başaran Akça’yı ve sürücü Beyhan Demiralp’i tebrik ediyorum. ATTDER çatısı altında ülkemizin her bölgesinden katılımla oluşacak binlerce meslektaşımızla yarınlarda daha fazla söz sahibi olan, sağlık sistemine ve ülkemize bilgi ve birikimiyle daha fazla katkı sunan bir meslek grubu olacağımıza inancımız tamdır. Bu süreçte sizlerin desteği gücümüze güç katacak, her platformda sesimizin daha gür çıkmasını sağlayacaktır. Zaman, hep birlikte hareket ederek sahip olduğumuz potansiyeli harekete geçirme zamanıdır. Bizler dün olduğu gibi yarın da canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Kurtarılacak hayatlar adına hepinize teşekkür ederim. Acil tıp teknisyenleri ve teknikerleri günümüz kutlu olsun” dedi.
Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin yaptığı konuşmada, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri gününü kutlayarak, bu birlik ve beraberliğin hiç kaybolmamasını arzu ettiğini belirtti. ATTDER tarafından düzenlenen 2. Altın Ambulans Sağlık Ödülleri Yarışmasında bu yıl İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve sürücü kategorilerinde biricilik ödüllerinin ilimize gelmesinden gurur duyduğunu açıkladı. Düzenlenen gecede, 112 istasyonları arasında çekilişler yapılarak istasyonlara hediyeler verildi.