Ortaca İlçesi’nin Dalyan Mahallesi’nde 90 takımın 252 araba ile katıldığı Barış ve Dostluk Rallisine katılanlar Dalyan’daki İztuzu Plajı, Kaya Mezarlarına hayran kaldılar. Ralliye katılanlar Dalyan Kanalında yaptıkları tekne gezisi ile unutulmaz bir gün yaşadıktan sonra Ürdün’de ÜNESKO’ya verilecek araçlar için Ürdün’e gitmek için Dalyan’dan ayrıldılar.
12 gün önce Almanya’dan başlayan ve Dalyan’a ulaşıncaya kadar 7 bin kilometre yol kat eden ekipler, Rallinin ilk etabında Dalyan merkezden yola çıkarak, Dünyaca Ünlü İztuzu Plajı’nın Kuşbakışı izlendiği Radar tepesine ulaşıp dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nı izlediler.
Rallinin ikinci etabında katılımcılar, tekne turuna katılıp, kaya mezarlarının fotoğrafını çektikten sonra kanal üzerinde bulunan Kıngfısher tabelasının kuş fotoğrafını çektikten sonra İztuzu’na geçtiler. İztuzu Plajı’nda denize giren ve CarettaCaretta’ların korunmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi alan ekipler, 2 gün boyunca kaldıkları Dalyan’da gördükleri yoğun ilgi ve alaka nedeniyle yöre halkına teşekkür ettiler.
Gecede, Allgau-Orient / Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi’ne emeği geçen Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Rallinin Ana Sponsoru YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi Başkanı Nadir Serin, İstanbul Turizm Müdür Yardımcısı Hüseyin Gazi Coşan, Tiyatrocu ve Turizm Elçisi Selin İşcan, Rallinin sponsorlarından Ali Mürşit Yağmur ve Denizhan Yılmazer’e plaket takdim edildi.