İhlas Haber Ajansı (İHA) ve fotoğraf sanatçısı Mehmet Can Meral’in “Muhabirin Objektifinden Bodrum” adını verdiği ilk kişisel sergisi, Bodrum Belediyesinin de destekleriyle Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.
Bodrum manzaraları, Bodrum guletleri, yıldırım fotoğrafları, Bodrum’un gece ve gündüz tepeden görünümü, doğa ve insan figürleriyle haber fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi, Trafo Bodrum’da yer alan Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. 20 Mayıs tarihine kadar açık kalacak sergi ziyaretçilerden tam not aldı.
BAŞKAN KOCADON: “SERGİDE ZOR ŞARTLAR ALTINDA ÇEKİLMİŞ BİRÇOK FOTOĞRAF VAR”
Sergiyi ziyaret eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Mehmet Can Meral’i tebrik etti. Fotoğrafları tek tek inceleyen Bodrum Belediye Başkanı, 2014 yerel seçimleri öncesinde çekilmiş olan bir fotoğrafını da çok beğendi. Başkan Mehmet Kocadon, gençlerin bu tür çalışmalarını gördüğünde çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Mehmet Can kardeşimizi tebrik ediyorum. Sergiye baktığımda; oldukça zor şartlar altında çekilmiş birçok fotoğraf olduğunu gördüm.” dedi.
50 Bodrum fotoğrafının bulunduğu sergiyi çok sayıda kişi ziyaret ederek gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Mehmet Can Meral’den bilgi aldı. Meral, son 4 yıl içerisinde çektiği fotoğraflarında Bodrum’u farklı bir gözle yansıtmaya çalıştığını belirterek, “Habercilik ve fotoğrafçılık benim için ayrılmaz bir bütünü oluşturuyor. Ve bu iki uğraşım birbirlerini destekleyerek ortaya da farklı bir bakış açısına sahip fotoğraflar çıkıyor. İlk kişisel sergimde bana destek olan tüm kişi ve kurumlara, gazeteci dostlarıma ve yakınlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.