Bodrum Belediyesinin destekleriyle Bodrum’un Çömlekçi Mahallesi’nde “Bodrum Çömlekçi 10. Yağlı Güreşleri” yapıldı.
Çömlekçi Yağlı Güreş Sahası’nda düzenlenen güreşlere Muğla, Manisa, Denizli, Aydın, Ankara, Antalya, İstanbul, İzmit ve Karadeniz bölgesinden 13 kategoriden toplam 150 sporcu katıldı. Sıcak bir havada, sporcuların göğüs göğse mücadele ettiği güreş müsabakasını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar heyecanla izledi.
Güreşleri keyifle izleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Bu bizim ata sporumuz. Bodrum Yarımadası tek belediye olduğundan beri Çömlekçi köy muhtarlığımız da bunu geleneksel hale getirmiş ve devam ettiriyor. Bizler de bu etkinliğe destek veriyoruz. Çok güzel bir atmosfer var. Sporcularımız saha içinde, er meydanında çok iyi yarışıyorlar. Bu ata sporuna sahip çıkan; bugün burada, sporcularımıza destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu tür geleneklerin devam etmesi için Bodrum Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Her geçen yıl seyircilerimizin ve sporcularımızın sayısı artıyor ve bu da bizi çok mutlu ediyor.” dedi.
Güreş ağalığı ihalesini Çömlekçi Mahallesi Muhtarı Mustafa Oral’ın kazandığı, akşam saatlerine kadar süren güreşler nefes kesti.
Güreş sonunda Başpehlivan kategorisinde; 1. Hasan Zeybek, 2. Fatih Çakıroğlu, 3. İsmail Güzel ve Savaş, Yıldırım olurken; Baş altı kategorisinde ise 1. Onur Şener, 2. Davut Canser ve 3. Hamza Güçlü oldu. Bodrum Belediyesi Bodrumspor’un güreşçisi Ümit Kınalı da, zorlu rakiplerini yenerek küçük orta küçük boy kategorisinde 3.’lük aldı.
Öte yandan Anneler Günü dolayısıyla Bodrum Belediyesi tarafından güreşi izleyen seyircilere karanfil dağıtıldı.