Muğla’nın Bodrum ilçesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında yerli ve yabancı turistlerin de katılımıyla fidanlar dikildi, bölgede çevre temizliği yapıldı.
Bodrum’un Torba Mahallesi’nde Torba Koyu Derneği, Torba Muhtarlığı, Voyage Torba Otel ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen çevre temizliği ve fidan dikimine yerli ve yabancı turistlerde katılırken, otel içerisinde yapılan fidan dikiminde ağaçlara fidanları diken turistlerin ismi verildi. Torba Gündoğan yolunda bulunan dolmuş durağının etrafına da fidanlar dikilirken, Torba Koyu Derneği başkanı Sencer Kaygusuzer, "Son yıllarda Dünya ve ülkemizde varlıklarımız yok edilmekte. İnsanın doğanın bir parçası olduğu ve doğayla birlikte var olabileceği gerçeği görmezden gelinmektedir. Buna karşılık çevre kirlenmesinin bir sebebini de insanın doğaya verdiği zarar olarak tanımlayabiliriz. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmeyi mutlaka önlemek, yeşil alanları korumak ve çoğaltmak gerekir” dedi.
Durak etrafına dikilen 30 Pitos ve Ficus bitkileri dışında etkinliğe destek veren otelin bahçelerine de 20 adet limon, mandalina ve portakal fidanları dikildi.