Muğla’nın Bodrum ilçesinde, turizm sezonunun başladığı günlerde Aydem tarafından elektrik hatlarını yer altına alma çalışmalarına esnaf isyan ederken, turistlerde tepki gösterdi.
Bodrum merkez başta olmak üzere Gümbet Mahallesinde yapılan çalışmalar kapsamında, Gümbet Ayaz Caddesinde çalışma yapmak isteyen Aydem ekiplerine bölge esnafı dur dedi. Sezonun yeni yeni başladığını ifade eden Ayaz Caddesi esnafı, Aydem ekiplerinin çalışmasına izin vermedi. Durumu müdürlerine bildiren Aydem ekipleri, olay yerine polis çağırdı. Turistlerin gezmeye başladığı sokaklarda çalışma yapılmasını istemeyen esnafı polis sakinleştirirken, başlanan çalışmalarda durdu.
22 yıldır Ayaz Caddesinde esnaflık yaptığını belirten Yücel Kurtyiğit çalışmaların zamanlamam olarak yanlış olduğunu belirterek şunları söyledi; “ Buraya ben geldiğimde hiçbir şey yoktu burada, sadece buralar çöplük gibi bir şeydi. 22 sene içinde sağ olsun bu arkadaşlarda buraya geldi, buraları güzelleştirdik. 22 sene bu sokağa çok iyi bir yatırım yapılmamış zaten. Buradaki esnaflar yıllarca kendi çabalarıyla bir şeyler yapmaya çalıştı ve sonra, şu andaki durumu söyleyelim, sezon başlamış zaten iş yok, turist yok herkes acından ölüyor, esnaf siftahsız dükkan kapatıyor. Aydem gelmiş burayı kazıyacakmış bir ay boyunca bizi öldürecek zaten, sezonumuzu bitirecek. Buraların kirasını kim verecek. Herkes çoluk çocuk besliyor. Turist zaten gelmez, zaten turizm yok. Herkes burada işte sorabilirsiniz”
BODRUM’U GÜMBET’İ ÇOK SEVİYORUM AMA…
15 Yıldır Bodrum’a tatile geldiklerini belirten 54 yaşındaki İngiliz eczacı Elizabeth Gray, “ Bodrum’u Gümbet’i çok seviyorum ama maalesef çok değişikler olmuş işte gördüğünüz gibi. Neden burayı kazıyorlar bu tarihte” dedi. İngiltere’de bir otomobil fabrikasında çalışan 58 yaşındaki Jamie Gray’de elektirk hatlarının yeraltına alınmasının çok güzel olduğunu belirterek, “ Neden burayı bu tarihte kazıyorlar anlamadım” dedi.
Öte yandan esnafın duruma tepki göstermesinin ardından bölgedeki çalışmalar dururken, bölge esnafından birkaç kişi ve Aydem yetkilileri Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. Çalışmaları sonlandıran Aydem ekipleri, asfalt kesme makinelerini da kepçe yardımıyla bölgeden götürdü.