Bodrum Belediyesinin katkılarıyla Yahşi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde öğrenim görmekte olan askerlik çağına gelmiş 11 engelli genç öğrenci için asker kınası yakıldı.
Bodrum Belediyesi Yalıkavak Mehmet Bayzit Düğün Salonu’nda düzenlenen asker eğlencesine Yahşi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Mehmet Çoban, Yahşi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Emel Melek Çakıroğlu, öğretmenler, öğrenciler, Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülizar Akbay ile Sosyal İşler Koordinatörü Mükerrem Uyar, Belediye Sosyal İşler Birimi Sorumlusu Osman Gökmen ve veliler katıldı. Yahşi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Yahşi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okul Aile Birliği ve Bodrum Belediyesinin işbirliğiyle düzenlenen gecede engelli askerler gönüllerince eğlendi. Askerlik çağına gelen engelli öğrenciler ve aileleri gözyaşlarını tutamadı. Kına yakılıp asker gecesi düzenlenen öğrencilerin heyecanları ise gözlerinden okundu.
Yahşi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Mehmet Çoban, “Bugün bu anlamlı gecede, etkinliklerimize bir halka daha ekleyerek burada toplanmış bulunuyoruz. 3 yıldan beri görev yapmakta olduğum okulda öğrencilerimiz, velilerimiz, okul aile birliğimizle hep biriktirerek geldik bu günlere. Her organizasyonda üzerine duygularımızı koyduk, gönülden çalıştık ve öğrencilerimiz de hayata dair yeni kazanımlar elde ettiler. Onlarla beraber bizler de öğrenmeye, kazanmaya devam ettik. Bugün 11 öğrencimiz asker oluyor, onların kınalarını yakacağız ve pazartesi günü bu öğrencilerimiz asker olacaklar. Her Türk genci asker olarak doğar ve hep bu güne gelmek için hayaller kurarız. Bu organizasyonda emeği geçen okul aile birliğimize ve Bodrum Belediyemize şükranlarımızı sunuyorum. Bizlerden desteğini hiç eksik etmeyen Peyami Safa Çakıroğlu’na da çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal İşler Birimi Koordinatörü Mükerrem Uyar ise “Çok özel olan okulumuzun çok özel öğrencileri ve aileleri. Bizler sizleri çok seviyoruz. Sizlere Bodrum Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kocadon’un selamını getirdim. Gelecek günlerde okulunuzla ilgili projelerimiz var. Bu güzel günde ise asker gençlerimizi görünce gururlandık. Kendilerine hayırlı tezkereler diliyorum ve ailelerine de mutluklar diliyorum.” şeklinde konuştu.
Kesilen pastanın ardından yakılan asker kınasında öğrenci askerlerin anneleri bir süre duygusal anlar yaşadı. Kına töreni sonrasında ise öğrenci askerler; aileleri, öğretmenleri ve Bodrum Belediyesi yetkilileriyle birlikte yöresel müzikler eşliğinde dans etti.
Yahşi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde eğitim gören askerlik yaşı gelmiş engelli gençler, 8 Mayıs Cuma günü Muğla’da bir gün askerlik yapacaklar.