Özel Bodrum İdeal Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.
Ziyarete Merkez Müdürü Mehmet Ali Köse, Halkla İlişkiler Sorumlusu Sibel Aşıcı, Çocuk Gelişimi Öğretmeni Müge Yaşarlar, rehabilitasyon merkezi öğrencileri ve veliler katıldı.
16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Başkan Kocadon’u ziyaret eden yetkililer ve veliler çocukların hastalıkları ve gelişimleriyle ilgili bilgiler verdi. Çocukların gelişimleriyle ilgili bilgiler veren Merkez Müdürü Mehmet Ali Köse “Öğrencilerimiz, görünüşte herhangi bir engeli bulunmayan ancak bazı testlerle teşhis edilebilen Atipik Otizm, Asperger, Selebral Palsi adları verilen, yaygın gelişimsel bozukluk olarak da adlandırılan hastalıkları olan çocuklardır. Bazı becerileri normal öğrencilere göre daha üst düzeyde olan ancak konuşmama, içe kapanıklık, aşırı hareketlilik, yönerge alamama, göz teması kuramama gibi sorunları çocuklar. Bu hastalıklar, erken yaşta eğitim almaya başladıklarında iyileştirilebilmektedir. Biz de bu konuda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” dedi. Köse, konuşmasının sonunda Başkan Mehmet Kocadon’a duyarlılığından dolayı teşekkür etti.
Veliler ise Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a teşekkür ederek yaşadıkları sıkıntılardan bahsetti. Yaşadıkları bölgelere park talep eden velilerin taleplerinin kısa sürede karşılanması talimatını veren Başkan Kocadon “ Bu konularda herkes gereken duyarlılığı göstermelidir. Çocuklarımızın sosyalleşmeleri ve hayatlarını kendi başlarına sürdürebilmeleri için gösterilen bu tür çalışmaları her zaman desteklemeye çalıştık. Bu minik çocuklarımızın gözlerindeki ışık, onların mutluluğu dünyada hiçbir şeyle değişilmez. En kısa sürede okulunuzu ziyaret edip onlarla vakit geçirmeye çalışacağız“ dedi.