Muğla’nın Bodrum ilçesi Yalıkavak Mahallesi’nde bir evde hırsızlık olayına karıştıkları şüphesiyle takip edilen şüpheliler Gümbet Kavşağında kaza yaptı.
Sabahın ilk saatlerinde Yalıkavak Mahallesinde polisin takip ettiği 34 TM 1133 plakalı otomobil ile içindeki 5 şüpheli, Yalıkavak’tan Bodrum’a doğru gitmeye başladı. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler aracı durdurup içindeki şahısları kontrol etmek için yol üzerindeki kavşaklarda tedbir aldı.
Konacık Kavşağında polis ekiplerinin dur ihtarına uymayarak süratle kaçmaya çalışan içerisinde 5 kişinin bulunduğu otomobil, Gümbet Kavşağında Cavit Uyar yönetimindeki 48 NK 895 plakalı servis minibüsü ile çarpıştı.
Turist servisi yapan ve Gümbet’e dönmek için yeşil ışıkta kavşaktan hareket eden minibüse yandan hızla çarpan otomobil ortalığı savaş alanına çevirirken, minibüs sürücüsü Cavit Uyar ile otomobilde bulunan Osman P., Oğuzhan D., Akın T., Ahmet B. bölgeye sevk edilen ambulanslarla ilçedeki hastanelere sevk edildi. Araçta sıkışan diğer şüpheli Erdoğan S. de itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saatlik çalışmasının ardından bulunduğu yerden güçlükle çıkartılarak hastaneye sevk edildi.
Polis ekipleri ile birlikte hastanelere kaldırılan yaralıların tedavilerinin devam ettiği ve 3’ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi. Öte yandan kazanın ardından şüphelilerin otomobilinden düştüğü sanılan tornavida ile bir cep telefonuna polis ekiplerince el konuldu. İçerisinde elektronik eşyaların bulunduğu araç detaylı incelenmek üzere Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Şahısların ilk ifadelerinde ve Yalıkavak bölgesinde yapılan araştırmalarda, zanlıların Geriş Mevkiinde 3 ayrı evden hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Hırsızlık şüphelilerin kaçarken kaza yaptıkları otomobilde yapılan detaylı araştırmada ise evlerden çalınan eşyaların bulunduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.