Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin eserlerinden oluşan ‘Resimleme İllustrasyon’ ve ‘Yenilikçi Tasarımlar’ modelaj sergisi açıldı.
Ortakent-Yahşi Mahallesindeki okul binasında açılan sergide, öğrenciler yaptıkları eserlerde ‘Çocuk Hakları’ ve ‘Portre’ konusunu işlerken, bazı öğrencilerde özgün çalışmalarıyla sergiye katıldı.
Bölüm öğretmenlerden Yrd.Doç. Hafize Neyyire Dereoğlu, öğrencileri tarafından açılan sergi hakkında, “ Resim ve grafik bölümü öğrencilerimin modelaj ve resimleme yani illustrasyon eserlerin oluşan bir sergi açtık. Sergide iki sınıftan yaklaşık 40 öğrencimin eseri bulunmakta” dedi.
Resim Bölümü 2’inci sınıf öğrencisi Hilal Cengiz; “ Bugün modelaj ve resim sergimiz var. Benim ilk sergim. Konumuz çocuk hakları üzerine ve portreydi. Diğer resim bölümü arkadaşlarımla bir sergi oluşturduk” dedi.
Master öğrencilerden Doğan Karataş ise, kendi çizimlerden tasarladığı t-shirtler hakkında; “ Şu an görmüş olduğunuz çalışma aslında geçen senenin çalışması ancak biz geleneksel olarak her sene düzenliyoruz illustarsyon sergisini. İşimde sirk hayvanlarının kötü amaçlı kullanılmasını hedef aldım. Onların kötü amaçlı kullanılmaması için bir kampanya başlatmıştım. Bun üzerine t-shirt illüstrasyonunu kendim çizdim” dedi.
Birbirinden farklı eserlerin bulunduğu sergi 22 Mayıs’a kadar açık kalacak.