MUĞLA(İHA)
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Bodrum Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi tarafından düzenlenen çocuk şenliği renkli görüntülere sahne oldu.
Bodrum’da İskele Meydanı olarak bilinen Barış Meydanında düzenlenen 19. Geleneksel Çocuk Şenliği farklı okulların öğrenci grupları tarafından hazırlanan sahne gösterileri izleyicilerin beğenisini kazandı.
Etkinlik hakkında gazetecilere açıklama yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Nadiye Sarıtosun şunları söyledi; "Biz bu yıl şenliğimizin 19.’sunu düzenliyoruz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 95. yıl dönümünü kutladık. Ülkenin dört bir yanında gelen ve savaşarak kurdukları bir meclis ama asıl savaş meclis kurulduktan sonra başlıyor Mustafa Kemal’in deyimiyle. Cehalet ve sefaletle savaş ve oda kazanılıyor. Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet kazanılıyor. Biz bu kazanımları unutturmayız. Düzenlediğimiz etkinlikle bu güzel çocukların bayramını kutluyoruz." ifadelerini kullandı.
Barış Meydanı’nda ki dans gösterilerinin yanı sıra açılan stantlarda yüz boyama, resim yapma, kermes ve çocuklara yönelik farklı programlar düzenlendi.