MUĞLA(İHA)
29 Mayıs’ta Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun’un silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi nedeni ile Bodrum’da sağlık çalışanları iş bıraktı.
Bodrum Devlet Hastanesi önünde başlayan ve daha sonra Bodrum sokaklarına taşan bir günlük Hizmet Üretmeme eylemine Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Cumhuriyet Kadınları Derneği Halikarnas Şube Başkanı Bedriye Gürkan ve sağlıkçılar katıldı.
Türk Tabipler Odası Merkez Komite Üyesi Şükrü Güner, son dört hekimin ölümünün 2005 yılından sonra olduğuna dikkat çekerek, “Bu hekimler bile bile ölüme gönderilmiştir. Merkez Komitemiz basın bildirisinde katilin yandaşlarının bulunmasını söylemiştir. Katil yalnız başına değildir. Katil ilk ifadesinde şunları söylemiştir ‘Gece rüyamda ak sakallıları gördüm. Bana öldür dedi. Karşıma çıkan doktoru beğendim ve öldürdüm.’ Bunun ardından kalan kişi yarın bir hastaneye sevk edilecek ve büyük ihtimalle cezai ehliyeti yoktur kararı alacak. Korkuyoruz bundan” dedi.
Bodrum Devlet Hastanesinde görevli doktorlar ve hemşirelerin yanı sıra özelde görev yapan sağlık çalışanlarının da katılımı ile Bodrum Devlet Hastanesi önünde başlayan eylem Bodrum Belediye meydanında son buldu.