Muğla’nın Dalaman ilçesinde düzenlenen 19 Mayıs Gençlik Kupası Satranç Turnuvası’nda dereceye giren sporcular ödüllendirildi.
Ödül törenine Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz yer alırken; Satranç Turnuvası’nda birbirinden heyecanlı ve çekişmeli geçen müsabakalar neticesinde; Minikler kategorisinde Halil İbrahim Akkaş birinci, Egemen Baray Maden ikinci, Nehir Koç üçüncü oldu. Küçükler Kategorisinde Yusuf Burak Göçekli birinci, Tuna Selçuklu ikinci, Mehmet Utkan Topaloğlu üçüncü oldu. Yıldızlar Kategorisinde Kadir İzci birinci, İrem Özcan ikinci, Bengü Barış Balkan üçüncü olurken; açıklar kategorisinde Tezcan Akdeniz birinci, Fevzi Doğaç Maden ikinci, Hasan Güneş üçüncü oldu
Dereceye giren sporculara ödüllerini Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Bahçeşehir Koleji Müdürü Abdullah Tufan, Turnuva Başhakemi Salih Güzel tarafından verdi. Turnuvada Cengiz Şatır, Nermin Kayadelen, Atilla Güler ve Atilla Akdemir hakemlik yaptı.
Turnuva sonunda yapılan ödül töreninde konuşan Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz; "Bu tür turnuvalara Dalaman Belediyesi olarak destek veriyoruz.ve vermeye devam edeceğiz.Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onlar için yapacağımız her şey geleceğimize yapılan birer yatırımdır. Bu turnuvada ödül alan sporcuların yanı sıra tüm velileri de tebrik etmek istiyorum. İki gün boyunca büyük bir sabırla çocuklarını buraya getirdiler. Sanki kendileri yarışıyormuş gibi heyecanla çocuklarını beklediler" dedi.