Dalaman İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Dalaman Ziraat Odası Başkanlığı tarafından mısır yetiştiriciliği konusunda üreticilere bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Bilgilendirme toplantısı hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergün Akdeniz; “Sofralarımızda yaz aylarında yer alan tatlı (Göllelik) mısır Alternatif gelir kaynağı olarak yetiştirilmesi konusu tartışıldı. Antalya ve bazı ilçelerinde tatlı mısır yetiştiriciliği yapıldığı ve erkenci olarak yetiştirilen bu ürünün yerel ve ulusal market ve pazarlarda aranan bir gıda maddesi olduğu anlatıldı. Bu yıl demonstrasyon amaçlı tatlı mısır yetiştiriciliği yapacağız. Gelecek yıl erkenci olarak ta demene planlıyoruz. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığına da toplantı salonunu tahsis ettiği için teşekkür ederiz” dedi.
Dalaman Ziraat Odası Başkanı Tevfik Tayfun Tuncay ise, “Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan üreticilerimiz üretim maliyetlerini düşürmek için kaba yem üretimini kendi imkânları ile yetiştirmeleri gerekmektedir. Kaba yemin kaliteli olması da süt üretimini yükseltmektedir. Üreticilerimiz mısır çeşidini belirlerken selüloz oranı düşük, protein oranı yüksek çeşidi tercih etmelidirler. Bu toplantıda bize yardımcı olan May Tohum Batı Akdeniz Sorumlusu Serhat Karadal’a teşekkür ederiz” dedi.