Dalaman Belediyesi park bahçe ekipleri tarafından, mevsimlik temizlik, çiçek dikimi, ağaçları ilaçlama ve yaz sezonu hazırlık çalışmalarına başladı.
Dalaman Belediyesi ekipleri havaların ısınması ile beraber park ve bahçelerde uzayan otların kesimleri, park ve bahçelerde bulunan ağaçlarda zararlı böceklere karşı ilaçlama; diğer taraftan da çöp kutularının ilaçlama işi de sıklıkla yapılmağa başlandı.
Dalaman Belediyesi ekipleri tarafından yapılan çalışmalar ile şu ana kadar 112 Acil Servis olarak kullanılan Başkanlık Lojmanı Bahçesinde, Tigem Kavşağı önünde bulunan orta refüjde, Gazi Bulvarı üzerinde, mezarlıklarda, Şehit Mehmetçik Parkı’nda, çocuk oyun parklarında uzayan otların temizliği, mevsimlik çiçek dikimi, ilaçlama gibi işler yapıldı. Diğer alanlarda çalışmalar ise, aralıksız devam ediyor.
Yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz; "Bu yıl kış oldukça yağmurlu geçti. Yağmurların ardından havaların ısınmaya başlaması ile beraber tüm alanlarda ki otlar büyümeye başladı. Bu otların temizliğini ekiplerimiz aralıksız olarak yapıyor. Belirli bölgelere de mevsimlik çiçek dikimlerimiz de devam ediyor. Yaz sezonunun gelmesi ile beraber Dalaman’a misafirlerimiz gelmeye başlayacak. Gelen misafirlerimize daha temiz ve daha güzel bir Dalaman göstermek için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan da kendi arazilerinde bulunan otları temizlemelerini istiyoruz. Temizledikleri otları veya dalları budaklar belediyemizi aradıkları takdirde ekiplerimiz bahçelerinden alıyorlar. Arsalarında bulunan otları kendileri temizleme imkânı olmayan vatandaşlarımızın da arsalarını başvurmaları halinde belediyemiz ücreti mukabilinde temizliyor. Tüm vatandaşlarımızdan daha güzel ve daha temiz bir Dalaman için çevre temizliğine karşı daha duyarlı olmalarını rica ediyorum" dedi.