Datçalı müzisyenlerden oluşan koro, Almanya’da verdiği konserle Türk müziğini tanıttı.
Datçalı koro şefi Yılmaz Türkoğlu tarafından Romanya’nın Köstence şehrinde kurulan Mehtap Korosu’ndan sonra şimdide Selim Gönüldaş’ın koro şefliğini yaptığı Türk Sanat Müziği korosu Almanya’da konser vererek Almanlara Datça’yı ve Türk müziğini tanıttı.
Alman Türk Dostluk Federasyon’un tertiplediği ’Türk Sanat Müziği Fasıl Gecesi’ oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’nin ünlü kanun sanatçısı Selim Gönüldaş’ın şefliğini üstlendiği ’Karma Koro’ ise seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla, Alman Türk Dostluk Federasyon’un Münih’in ünlü mekanı Pallas Atnene’de tertiplediği ve artık gelenek haline gelen ’Türk Sanat Müziği Fasıl Gecesi’ oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’nin ünlü kanun sanatçısı Selim Gönüldaş’ın şefliğini üstlendiği ’Karma Koro’ ise seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla, gelenlere güzel anlar yaşattı.
Selamlama ve teşekkür konuşmasını Cemal Güneş’in yaptığı ’Türk Sanat Müziği Fasıl Gecesi’ne Münih’te yaşayan müzikseverler büyük ilgi gösterdiler. Gecenin geç saatlerine kadar süren ’Fasıl Gecesi’ne iştirak edenler, zaman zaman hareketli parçalarla gönüllerince dans etme imkânı buldular.
Fasıl Gecesindeki koro üyeleri şu isimlerden oluştu: Meral Meier, Tülin Kocayiğit, Ayşe Güneş, Şeref Aydın, Tuğba Aydın, Seher Turhan, Eda Aksoy, Ferda Tomak, Erbil Günar. Saz heyeti; Selim Gönüldaş (Kanun), Mustafa Aydın güneş (Keman), Turgut Demiral (Ritim), Aslan Çil (Bendir Açılış ve selamlama konuşmasını yapan Cemal Güneş, geceye ilgi gösterenlere şükranlarını Soldan; Tülin Kocayiğit ve Meral Meier’de geceye Datça’dan katılarak güzel sesleri ve usta yorumları ile büyük katkı sundular. Bilhassa eski Münihli Meral Meier, sahnedeki performansı ile büyük bir beğeni topladı.