MUSKİ ekipleri halk sağlığı ve daha verimli arıtma gerçekleştirebilmek için Datça Atıksu Arıtma Tesisi (AAT) Terfi istasyonunu yeniledi. 2008 yılında devreye alınan terfi istasyonunun yıpranması nedeniyle istasyonda incelemelerde bulundu. 2 hafta boyunca gerçekleştirilen inceleme sonucu Terfi istasyonunda değişmesi gereken pompalar ve taşıma klavuzları tespit edildi.
MUSKİ Tesisler Daire Başkanlığına bağlı olan ve Datça nüfusunun %70’ine hizmet veren AAT 2 nolu terfi istasyonununda yapılan incelemelerin sonucunda pompa ve taşıma klavuzları değiştirilerek bakım onarım ve yenileme çalışmaları tamamlandı.
Konu hakkında bilgi veren MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, tüm ilde daha verimli arıtma için çalıştıklarını ve bu nedenle tüm Arıtma Tesislerinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. Son olarak Datça AAT 2 nolu Terfi İstasyonunda gerçekleştirdikleri çalışma ile Datça’da ki atık suyun daha verimli arıtılacağını vurgulayan Ülgen “ Ekiplerimiz uzun yıllardır devrede olan terfi istasyonundaki yıpranması nedeniyle yenilenmesi gereken parçaları tespit etti. Bu incelemeler sonucu gerekli görülen parçaların değişimi yapılırken istasyonun binada da gerekli tadilatları gerçekleştireceğiz” diye konuştu.