Muğla’nın Bodrum ilçe Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret eden denizciler, kurmak istedikleri “Türkiye Profesyonel Yatçılar Derneği” hakkında Başkan Kocadon’a bilgi verdi.
Bodrum’da genç denizcileri tek çatı altında toplamak isteyen bir grup denizci, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti. Denizciler ziyarette “Türkiye Profesyonel Yatçılar Derneği” hakkında Başkan Kocadon ile fikir alışverişinde bulunarak ilk etapta 21 kişilik bir grup ile yola çıktıklarını belirttiler.
Bodrum’daki yatçılık okulları olarak bir araya geldiklerini ifade eden denizci Haslet Sever yaptığı açıklamada; “Sektörün çeşitli ihtiyaçları var, malumunuz. Bizler de bu ihtiyaçları ortadan kaldırmak adına birlikte, bir dernek çatısı altında toplanmaya karar verdik. Herkes bu işin ekmeğini denizden yiyen arkadaşlar ve özellikle de okul mezunu arkadaşlar. Biz, özellikle bu sektörün Avrupa sularında nasıl yürüdüğünü, yatçılık camiasında turizm gelirlerinin nasıl üst seviyede olduğunu; arkadaşların bir araya gelmesiyle aynı hedef doğrultusunda bu camiayı bir noktaya getirmek adına birleştik. Hukuki ve eğitim alanında, istihdam alanında, bu sektörde çalışan, özellikle güverte üzerinde bulunan arkadaşları, yatçı arkadaşları belirli bir kaliteye ve düzeye getirmek amacıyla bir araya geldik. Zaman içinde de bu oluşum eğer ki işler ise; bunu tüm Türkiye çapında yaymak gibi bir hedefimiz de var. Türkiye’de böyle bir dernek ya da kuruluş yok. Sadece yurtdışında Fransa’da var. Yatçılık üzerine, adı yatçılık olan Türkiye’de böyle bir kuruluş yok” şeklinde konuştu.
Bodrum Belediye Başkan Mehmet Kocadon da genç denizcilere çalışmalarında başarılar dileyerek, “Dernek kurulduktan sonra yeniden bir araya gelelim, oturup konuşalım. Elimizden gelen desteği veririz” dedi.