Fethiye’de Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen "Liseler Arası Kros Yarışı"na 2 kategoride 30 sporcu katıldı.
Cahit Gündüz Caddesi’nden start alan yarışta, genç erkekler 2 bin 800, genç kızlar ise 2 bin metre koşarak kordon boyundaki bitiş çizgisine ulaşmak için mücadele etti.Genç erkekler kategorisinde, birinci Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Enes Yusuf Atçı, ikinci Melsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Egemen Tosun, üçüncü İMKB Anadolu Lisesi’nden Bayram Büyükkoca oldu.Genç kızlar kategorisinde ise Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden İlkay Simge Yıllıkçı birinci, Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Yaren Bulut ikinci, Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Betül Girgin üçüncü oldu.Yarışta, ayağı burkulan Uğur Anadolu Lisesi öğrencisi Taylan Şahin, okul arkadaşı Güven Ege Yuvarlak’ın yardımıyla bitiş çizgisine geldi. Öğrencilerin yardımlaşması katılımcılar tarafından alkışlandı. Yarışma esnasında Fethiye emniyet müdürlüğü polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi almasına rağmen özellikle kordon boyunda yarışmacılar koşarken bazı sürücülerin motosiklet ve benzeri araçlarla kordonda dolaşmaları yarışmacıların konsantrasyonunu aksattı.
İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Kamil Çoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlik Haftası kapsamında liseler arasında düzenlenen kros yarışına 30 sporcunun katıldığını söyledi. Parkurda ayağı burkulan arkadaşına yardım etmek için bir sporcunun yarışı bıraktığına dikkati çeken Çoban, şöyle konuştu: "Öğrencimizin koşu sırasında ayağı burkuluyor ve yarışı bırakmak zoruna kalıyor. Sağlık ekipleri öğrencinin burkulan ayağına müdahale ediyor. Öğrencimiz koşuya devam ediyor ama bir süre sonra ayağı acıyınca bir arkadaşı yarışı bırakarak ona yardımcı oluyor. Bu da bizim bazı değerlerimizi kaybetmediğimizin bir göstergesi" dedi. Çoban, yarışta derece giren öğrencilerin 19 Mayıs’ta düzenlenecek törenle ödüllendirileceğini bildirdi. Yarış sırasında ayağı burkulan Taylan Şahin ise 2 bin 800 metrelik parkuru koşarken ayağının burkulduğunu, ambulansın ilk müdahalesini yaptıktan sonra arkadaşının yardımıyla bitiş çizgisine ulaştığını ifade etti.
Güven Ege Yuvarlak da, arkadaşına yardım etmek için yarışı bıraktığını dile getirerek, "Koşarken "ah" diye bir ses duydum ve arkadaşımın yanına gittim. Sonuçta okul arkadaşım. Onu bitiş çizgisine kadar taşıdım. Yarış arkadaşımdan önemli değil. Yarışta 5 veya 6’ncı geliyordum sesi duyunca döndüm. Yoksa derece alabilirdim" dedi.