Fethiye’nin Yıldızları Ödül töreninde Dünya’da, Avrupa’da ve Türkiye’deki yarışmalarda dereceye giren 420 öğrenciye ödüller verildi.
Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi salonunda ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde yapılan Fethiye’nin Yıldızları ödül töreninde Fethiye’deki çeşitli okullarda okuyan ve spordan resme, gastronomiden kompozisyona, müzikten fotoğrafçılığa kadar birçok dalda Türkiye derecesine giren 420 öğrenci ödüllendirildi. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi salonundaki ödül törenine Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şaban Sarıkaya, İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Ödül töreninde öğrencilerin başarılarını kutlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, her gün ders çalışan, sporla ya da her hangi bir alanla ilgisi olmayan kişilerin iş bulmada artık zorlandıklarına dikkati çekerek, “İnsanların artık akademik ya da sportif birer başarısı olması gerekiyor çünkü bu onları farklı kılıyor. Gelişen ve değişen dünyada da farklı olmak zorundayız. Sadece ders çalışmakla başarı sağlanmıyor. Çocuklarımızın bu başarısında destek sağlayan velilere de teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Türk milletinin geleceği, ümidi gençliktedir diyen Kaymakam Ekrem Çalık: “Gençlerimizin geleceğe güvenli ve donanımlı yetişmesi işi eğitim ordularının görevi. Biz gençlerimizin ilerde başarılı olmasını istiyoruz ama bu teknolojinin bu denli geliştiği çağda sadece ders çalışmakla mümkün değil. Derslerdeki başarılarımız sportif faaliyetlerle ve akademik başarılarla da taçlandırmamız gerekiyor. Burada 420 öğrencimizi ödüllendirmekten ziyade onları tanıtıyoruz” dedi.