Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında siyasi partilerin ilçe başkanları ile seçim güvenliği toplantısı yapıldı.
Tüm Türkiye’de 07 Haziran 2015’te yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesi Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda seçimin huzur ve güven ortamında yapılması, 298 Sayılı Kanun hükümleri ile Yüksek Seçim Kurulunca(YSK) alınan kararların uygulanması amacı ile Fethiye’de seçime katılacak siyasi partilerin ilçe temsilcileri ile seçim güvenliği toplantısı yapıldı. Toplantıya Kaymakam Ekrem Çalık’ın yanı sıra Garnizon Komutanı İlçe Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık ve siyasi parti ilçe başkanları katıldı.
Kaymakam Ekrem Çalık toplantıda yaptığı konuşmada seçim güvenliği ile ilgili Muğla’da seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası alınacak tedbirlerle ilgili kararların alındığını söyleyerek , Fethiye’de de siyasi parti başkanlarından YSK’nın belirlediği kanunlara uyulmasını talep etti. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de de 25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin güvenli ve huzurlu bir şekilde geçirileceğine inandığını belirten Kaymakam Çalık, kurallara uyulması halinde sürecin şölen havasında geçeceğini söyledi.
Demokratik bir seçim şöleni yaşanması için Fethiye genelinde partilerin seçim propagandası yaparken birbirlerine karşı sıcak, samimi, saygılı ve hoş görülü olması gerektiğini vurgulayan Kaymakam Çalık: “Kafalarda oluşabilecek soru işaretlerini gidermek için bu toplantıyı düzenledik. Şölen havasında, çevre ve gürültü kirliliği yaşamadan bir seçim dönemi geçirmeliyiz. Bu süreçte partiler arasındaki dil ve üslup da çok önemli” diye konuştu.
Fethiye’nin turistlik bir bölge olduğuna dikkat çeken Kaymakam Çalık, siyasi parti ilçe başkanlarından bu hususa özellikle dikkat etmelerini rica etti. Çalık: “Turizm sezonuna da girdiğimiz bu aylarda siyasi parti temsilcilerimiz çevre, gürültü ve görüntü kirliliği yaratmadan seçim çalışmalarına devam ederse bu seçimlerin şölen havasında geçeceğine inanıyorum” dedi.
Toplantıda YSK’ca alınan kararların uygulanması amacı ile toplantıya katılan siyasi parti temsilcileri ile görüş birliğine varılarak mutabakat metni imzalandı.