AK Parti Ula ilçe binasında düzenlenen ilçe danışma meclisine İl Başkanı İhsan Küreci, İl Teşkilat Başkanı Osman Arslan, İl yönetim Kurulu üyeleri Suzan Harmandar, Ulaş Çüçen, Ula İlçe Başkanı Mehmet Tenlik, İlçe yönetim kurulu üyeleri milletvekili aday adayı Elvan Göçer, Fazilet Tütüncü, İsmail Baykal ve partililer katıldı.
İlçe danışma meclisinin açılış konuşmasını yapan Ula İlçe Başkanı Mehmet Tenlik, “Bizler partili olarak üzerimize düşen görevleri eksiksiz olarak yapmakla yükümlüyüz. Çok yakında yapılacak genel seçimde partimizi Ula’da ve Muğla’da hak ettiği yerlere taşımak için gece gündüz çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bizler birlik içinde olduğumuz sürece başarı bizlerin olacaktır” dedi.
İçle danışmada yaptığı konuşmada iş üzerinden siyaset yapmadıklarını belirten İl Başkanı İhsan Küreci, “Bizler parti olarak hiçbir zaman iş üzerinden siyaset yapmadık. Kimsenin ekmeğiyle oynamadık. Bizler ekmek alan değil, emek veren, iş üreten iş imkânları yaratan bir parti olduk. İlk hedefimiz genel seçimlerde partimizi Muğla’da birinci parti yapmaktır. Bunun ardından gelecek yerel seçimlerde de belediyeleri kazanarak Muğla’yı AK Belediyecilikle top yekin kucaklayacağız” dedi.
Büyükşehir hizmetlerinden kırsalda vatandaşların yararlanamadığının da altı çizen Küreci, “Sizlerin sorunlarını yakından biliyoruz. Belediyeden almanız gereken hizmetlerin birçoğunu alamıyorsunuz. Belediye imkânlarının yüzde 10’nu bile kullanamıyor. Neden kullanamıyor, beceriksizliğinden, belediyeciliği bilmediklerinden kullanamıyor. Muğla ile aynı bütçelere sahip Denizli, Antalya belediyeleri hizmetlerini eksiksiz yapıyor, yatırım yapıyor. Muğla’da hizmet kısıtlı, yatırım yok. O zaman Muğla’nın borcunun Denizli’den, Antalya’dan az olması gerekmez mi? Ama bizde tam tersi borcu en çok olan biziz. Devlet sana bütçeni veriyor, ne hizmet yapıyorsun ne de yatırım. İyi de bu para nereye gidiyor diye bakınca ‘Bodrum’dan, Marmaris’ten, Milas’tan borç devraldık’ diyorlar. Borç aldığı belediyeler kim? CHP’li Belediyeler. Yani aynı tas, aynı hamam” ifadelerini kullandı.
Seçimlerde sandık kurullarının önemli olduğuna değinen Küreci, “Göreve geldiğimden beri sandıklar bizim için çok önemli diyorum. CHP 4 yıl yatıyor, hizmet etmiyor, seçim zamanı iki kalem oynatmayla insanları tehdit etmekle, sandıklarda baskı kurmakla bizlerin oylarını çalıyorlar” dedi.
İl Başkanı İhsan Küreci’nin konuşmasının ardından Ula İlçe Danışma Meclisi toplantısına basına kapalı olarak devam etti.